Cei care au pe suflet suferința copiilor ajung de cele mai multe ori să se confrunte cu acea cruntă realitate că nu pot contribui îndeajuns la vindecarea copiilor.
Experiența vizitelor regulate la oncopediatrie arată că cei care se apropie de copiii bolnavi, îi ascultă, îi mângâie, îi întreabă despre cum se simt, contribuie la vindecare.
Vindecarea este un proces de purificare sufletească și trupească. Prin intermediul medicilor are loc vindecarea trupească, însă rănile sufletești, de cele mai multe ori rămân pe umerii familiei, rămasă singură pentru a găsi o soluție.
Echipa Raza Speranței , încearcă să ajute în privința ambelor confruntări atât cea trupească cât și cea sufletească. În preajma Crăciunului, în fiecare an, sunt vizitați copii internați la secția de oncopediatrie, a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, prioritară fiind întărirea sufletească. La această vizită au participat elevii voluntari ai liceului catolic Ham Janos și călugărul iezuit Claudiu, pregătiți cu tradiționalele cadouri frumos ambalate. La baza acestui gest au stat cele 100 de familii ale căror copii au pregătit și dăruit aceste cadouri.
Voluntarii de la Liceul Eliza Zamfirescu au venit în acest an cu o idee inedită. Au oferit mămicilor și fetițelor servicii de manichiură, coafură și chiar un machiaj de probă pentru sărbători.
Condițiile din spital nu seamănă cu lumea poveștilor, însă când au ieși la iveală cărțile de povești, elevii voluntarii au intrat în lumea poveștilor citind din aceste basme , micii copii bolnavi au uitat de suferința din lumea reală.
A fost o după amiază liniștită, încărcată emoțional, în care s-a strecurat speranța și mesajul Crăciunului.
Mesajul speranței trebuie transmis de fiecare dintre noi, tuturor celor aflați la nevoie, iar cei care doresc să contribuie la vindecarea copiilor sunt datori să le ducă și să le dăruiască speranță, făcând acest lucru cu încredere atât în preajma Crăciunului cât și a Noului An.
Superb gestul vostru!Felicitari!