Ultima actualizare: azi, 14:43
Locale

Andreea Paul: Elevii din Cămărzana sunt expuși zilnic pericolului iminent în transportul spre școală

Andreea PaulLa cabinetul parlamentar din Negrești Oaș mi-a fost adusă la cunoștință situația gravă din comuna Cămărzana.

Zilnic, elevii sunt supuși pericolului iminent din cauza firmei care asigură mijlocul de transport în comună. Pentru a ajunge la liceu sau la școală, copiii trebuie să parcurgă pe jos în jur de 3-4 km, până în fața primăriei, acolo unde se află stația de autobuz. De acolo iau autobuzul firmei S.C FLORIN PROD S.R.L, administrată de domnul Surdu Dumitru, care este și șoferul mijlocului de transport. Problema este că șoferul, domnul Surdu Dumitru, cu care elevii sunt obligați să facă naveta zilnic, le pune viața în pericol din cauza unor probleme grave de sănătate declanșate în primăvara anului 2013.

Totodată, o serie de alte probleme continuă să aștepte soluțiile din partea administrației locale:

 • Deși comuna Cămărzana este situată la 23 km de orașul Negrești Oaș, elevii nu au asigurat transportul zilnic la școală.
 • Abonamentul lunar al fiecărui elev este de 200 lei, bani care nu sunt decontați de către instituțiile de învățământ.
 • În mijlocul de transport cu o capacitate de 46 de locuri călătoresc de fiecare dată peste 60 de elevi, la care se adaugă alte 15-20 de persoane.

Am depus o interpelare către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației Naționale pentru a verifica situația și pentru a lua măsurile necesare. Când viitorul copiilor noștri este în pericol, nu putem amâna nicio clipă să acționăm. 

 

Andreea PAUL

Prim-Vicepreședinte al PDL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

9 comentarii

 1. Stramb Gheorghe Răspunde

  Doamne ce de farisei ne intoxica viata si asa …

  • marcel Răspunde

   Mda dom general, sa vedeti insa intoxicari cand se va arunca o privire si in achizitiile facute pe la ISU din diverse fonduri, mai anii trecuti, plus inca vre-o cateva diplome trase la xerox si ramase in arhiva, de la angajari. Vorba dvs, Doamne fereste…

   • maciucace va asteapta Răspunde

    Fiul unui lider PD din judeţul Satu Mare ar fi fost admis la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” (ISU) Satu Mare, unde ar fi depus o diplomă falsă de bacalaureat, în condiţiile în care este elev în clasa a XII-a la seral la un liceu din municipiul Satu Mare.
    Potrivit unor surse din cadrul ISU Satu Mare, fiul liderului filialei PD din oraşul Tăşnad, judeţul Satu Mare, Ioan Călin Astalâş, în vârstă de 27 de ani, a fost declarat admis pe un post de şofer, cu grad de subofiţer, la concursul care a avut loc în 30 septembrie la ISU Satu Mare, după ce la primul concurs, organizat în 13 august, a fost respins.
    Şeful ISU Satu Mare, colonelul Gheorghe Strâmb, a declarat, vineri, că Ioan Călin Astalâş a fost declarat admis la cel de-al doilea concurs la care a participat, obţinând nota 10 la proba sportivă şi 8 la cea teoretică.
    Surse din conducerea Liceului Forestier Satu Mare au declarat, vineri, că Ioan Călin Astalâş, în vârstă de 27 de ani, este elev în clasa a XII-a C seral la această instituţie de învăţământ, fiind coleg de clasă cu tatăl său, Ionel Astalâş, preşedintele organizaţiei PD a oraşului Tăşnad, şi cu mama sa, Dana Mariana Astalâş.
    Deşi nu şi-a finalizat studiile liceale, tânărul Astalâş ar fi prezentat la dosarul pentru concurs o diplomă falsă de bacalureat.
    “Diploma nu prezenta urme de falsificare, fiind emisă de o unitate de învăţământ abilitată. Atâta doar că Astalâş nu îi urmase cursurile. Oricum ar fi fost prins mai târziu, când urma să aibă loc verificarea în teren a biografiei depuse de candidat”, a precizat Strâmb.
    Colonelul Strâmb a spus că Astalâş nu a semnat contractul de angajare şi că şi-ar fi retras dosarul joi, pe motiv că şi-ar fi găsit un loc de muncă mai bine plătit în străinătate.

 2. Remetey Remy Răspunde

  Despre competenta ei sa nici nu vorbim ca pierdem vremea.

 3. consilier pdl Răspunde

  Doamna cit il mai tineti pe mascota asta de PETRE in fruntea partidului nostru ,sa plece si sa ne lase acest analfabet si oportunist care nu face nimic pt noi

 4. Primar Răspunde

  Si primarul de acolo sau scoala ce vegheaza? Ei de ce nu s-au miscat? Dorm pe ei! Foarte bine ca isi face treaba doamna deputat.

 5. Erdei Dorel Răspunde

  Sincer, chiar la Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației Naționale trebuia? Peste tot gasesti, inclusiv in legi sintagme de genul guvernul …rezolva…astea-s reminiscente comuniste, poate guvernul stabili prin teritoriu asa ceva? sau, creste eficienta unui ministru care, dupa exemplul de fata poate? va primi interpelari din intreaga tara pe teme ca astea? e Guvernul, omnipotent, omniprezent ? Sau cu astfel de subiecte se baga in seama un parlamentar? interpelari, pai, sunt elevi ce risca la propriu sa fie mancati de ursi si lupi in drum spre scoala, de ceva ani buni…hai mai oameni buni, a innebunit lumea si nu vede nimeni dincolo de conflict o solutie? Sper atunci, ca pe masa guvernului sa se adune sub forma de interpelari toate cazurile la nivel de natiune, pe segmentul asta si…personal guvernul sa rezolve tot, poate va gata treaba asa, punct cu punct in amanunt, prin 2020, asta-i treba guvernului , desigur, si poate nu -i maturat prin scoala, sa trimita si femeile de serviciu de la guvern ….!

 6. SORIN SM Răspunde

  Andreea ,te felicit si te sustin. Faci foarte bine ceea ce faci,continua tot asa si v-a fi bine! Cateva carcoteli de genul celor de mai sus sunt inerene,dar tu esti un politician mult prea versat (ai,ai avut si vei avea meciuri mult mai grele cu miticii ce la Bucuresti)ca sa te intimidezi. Bravo! Sorin sti tu care!

  • Sorin Dobitocu stii tu care Răspunde

   Mai vizibil de atit nu puteai ? Te felicit, partea din doss a doamnei voss este curata anul asta poate mai incerci la anul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Atenţie la pirotehnice. Riscaţi 3 luni de închisoare pentru o petardă!

 Mare atenţia la articolele pirotehnice de sărbători. Polițiștii sătmăreni atrag atenția că persoanele asupra cărora se găsesc materiale interzise, cum...

Închide