Ultima actualizare: azi, 22:30
Totul despre sex

Dificultăţile de învăţare

fetita-matematicaAlaturi de depresii si de traumele familiale, exista si alte probleme care pot afecta performantele scolare ale fiicei tale, mai ales daca raman nediagnosticate.

Desi dislexia, care afecteaza de trei ori mai multi baieti decat fete, este recunoscuta si exista numeroase studii legate de Deficitul de Atentie si Hiperactivitatea (ADHD), care afecteaza de noua ori mai multi baieti decat fete, in ceea ce priveste discalculia – sau orbirea matematica – s-au facut foarte putine cercetari. Si ghici ce?

Aceasta afecteaza intr-un procent mult mai ridicat fetele decat baietii. Discalculia submineaza capacitatea fetei de a dobandi abilitati matematice. Va avea dificultati in a intelege concepte matematice simple, ii va lipsi simtul statisticii si ii va fi greu sa invete tot ceea ce are legatura cu numerele. In mod ironic, fetele care sufera de aceasta afectiune tind sa aiba capacitati verbale normale sau avansate si o capacitate buna  de memorare a textului scris.

          Fetele cu discalculie intampina dificultati in citirea numerelor si adesea le amesteca, facand greseli ce par prostesti. Odata ce problema a fost diagnosticata, exista insa,  o multime de strategii de invatare care pot ajuta, cum ar fi utilizarea de materiale vizuale si alocarea unui timp mai indelungat care sa-i permita fetei sa memoreze datele matematice. Unele fete isi imbunatatesc performantele daca citesc cu glas tare problema sau daca le-o citeste altcineva, pentru a-si utiliza abilitatile auditive in locul celor vizuale. Lucrul cu hartia milimetrica le ajuta de asemenea sa alinieze numerele, citindu-le astfel cu mai multa usurinta.

          Chiar si in aceasta epoca a computerelor, capacitatea redusa de a lucra cu numere constituie un handicap mai mare in obtinerea unui loc de munca  decat capacitatea redusa de a citi, potrivit unui raport al agentiei care se ocupa cu studierea abilitatilor de baza. Asadar, daca fiica ta are probleme la matematica, vorbeste cu profesorii si consulta coordonatorul pe probleme de nevoi speciale de la scoala. Acesta va crea un plan educational individual pentru fiica ta, care va permite scolii sa-i ofere sprijinul adecvat.

 Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.