Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Doi minori plecaţi de acasă au fost găsiți de jandarmi

patrula jandarmiSâmbătă, 18 ianuarie, în jurul orei 20.00, în timp ce patrulau pe raza localităţii Acâş, jandarmii  Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică din Beltiug au găsit doi veri în vârstă de 4, respectiv 13 ani.

Băiatul în vârstă de 13 le-a spus jandarmilor că se duc la Satu Mare la o rudă, deoarece părinţii lor sunt plecaţi de acasă de două zile. Mai mult, el a dat date eronate jandarmilor despre locul său de domiciliu. Experienţa şi flerul jandarmilor i-au determinat pe aceştia să verifice foarte atent spusele băiatului şi ulterior şi-au dat seama că acesta minte. Cei doi minori au fost identificati şi conduşi la domiciliul acestora, unde au constatat că părinţii erau acasă, iar minorii plecaseră cu 3 ore mai devreme.

Jandarmii i-au sancţionat pe părinţi cu amendă în valoare de câte 200 lei pentru ”neluarea de cãtre pãrinţi sau de cãtre persoanele cãrora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstã de pânã la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a mãsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie” conform Legii 61/1991.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.