Ultima actualizare: ieri, 21:58

Locale

Erica Venemozer, noul director al Spitalului Județean: Programul meu va fi de 24 de ore!

erica-venemozerDirectorul Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Erica Venemozer, a fost numită astăzi manager interimar al Spitalului Județean Satu Mare, printr-o dispoziție a președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Ea va asigura interimatul pe o perioadă de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire până la organizarea concursului pentru postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Totodată, Erica Venemozer ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a spitalului.

Erica Venemozer a prezentat câteva din planurile sale în funcţia de manager al spitalului.

“Sistemul de sănătate este pentru mine în acelaşi timp o provocare dar şi o plăcere. Ca manager această funcţie mă onorează dar mă şi obligă. Va fi o provocare deosebită pentru că este un sistem care a fost foarte mult timp neglijat, sunt foarte multe probleme. Toate problemele vreau să le abordez din trei puncte de vedere: al pacientului, al vizitatorului şi al angajaţilor“, a declarat noul director.

Aceasta doreşte reducerea circuitului birocratic, medicii să nu mai fie nevoiţi să completeze foarte multe documente, doreşte să numească un responsabil cu întreţinerea la fiecare etaj, iar doctorii să se concentreze pe actul medical, să fie lângă pacienți.

Pentru mine o problemă esenţială este curăţenia spitalului. Degeaba reabilităm, degeaba renovăm dacă nu întreţinem, dacă nu facem curăţenie infecţiile apar. Programul meu  nu va fi de la 8 la 16, va fi de 24 de ore, am timpul necesar, am plăcerea de a umbla în spital, în toate locaţiile“, a afirmat Erica Venemozer.

Noul director a subliniat că se va deplasa la spital atât ziua cât și noaptea pentru a supraveghea bunul mers al lucrurilor.

Potrivit acesteia, este foarte important de urmărit circuitul pacientului, astfel încât pacienţii să nu fie nevoiţi să aştepte 10-12 ore pentru un consult de specialitate.        

consiliu-judetean,-erica-venemozer-(17)

În primele zile aceasta va face turul spitalului, va discuta cu medicii și va lua măsurile care se impun. Ea a primit sarcină de la conducerea Consiliului Județean să efectueze de urgență lucrări la secțiile care sunt într-o stare proastă, aşa cum este secţia de Interne a Spitalului Vechi, închisă din cauza condiţiilor inumane.

O atenţia deosebită va acorda şi lucrurilor mărunte, precum ţinutele medicilor care intră în operaţii, starea branulelor.

Erica Venemozer are studii economice şi juridice, lucrează în administraţie din 1996 şi este director executiv în CJ din 2000.

După preluarea spitalului de către CJ, a ocupat şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SJU.

Întrebată dacă vor avea loc şi alte schimbări la nivelul conducerii spitalului, conducerea Consiliului Judeţean nu a dat un răspuns clar. Dacă preşedintele Adrian Ştef a spus că noul manager trebuie să vină cu propuneri în acest sens, vicepreşedintele Mircea Govor a spus că deja se gândeşte la cineva.

24 comentarii

 1. flacara violeta Răspunde

  Banuiesc ca este numita tot politic, nu tov. stef? Ce pregatire are? Cunoaste medicina si modul cum functioneaza sanatatea? De ce nu este numit un MEDIC sau o persoana care vine din sistemul sanitar care cunoaste problemele(si banuiesc ca sunt multe)cu care se confrunta acesta?

 2. Competenta Răspunde

  Da’ pe asta de unde au mai scos-o?! Inca o personalitate “competenta” care sa ingroase randurile marilor “specialisti” numiti in functii de conducere se catre PNL! Ce sa-i faci, cine seamana se-aduna!

 3. pacientu' disperat Răspunde

  Dumnezeule, asta cine draq mai e? Alta specialista din din stupul de somitati ale PNL-ului ajunsa pe un post conform cu pregatirea?!

 4. alo salvarea Răspunde

  Uite asa, a scos Stef din palarie inca un specialist deosebit de devotat care pentru a-si satisface placerile si provocarile, v-a bantui noapte prin spital (vezi articolul)! Sa ne fereasca Dumnezeu, chiar nu se gaseste in PNL un singur om care sa fie pus in functie conform pregatirii?! Mda, e din ce in ce mai greu sa gasesti marionete care macar sa para ca sunt compatibile cu pozitia in care sunt plantate!

 5. economist-o-juristu' doctor Răspunde

  “O atenţia deosebită va acorda şi lucrurilor mărunte, precum ţinutele medicilor care intră în operaţii, starea branulelor.” Voi realizati ca personajul acesta habar nu are ce vorbeste!!!!!!! Ce sa verifici pe starea branulelor,jurista mica ce esti tu????!!!! Te-au ivatat pe tine, asa intre doua cursuri de economie, care este tinuta de sala a medicilor!!! Habar nu ai pe ce lume esti, femeie!

 6. Daniel Răspunde

  O alta marioneta pe care Govor si Stef vor sa o manevreze. Nu ma mir daca asta i-a pupat in cur..la propriu pe cei doi.

 7. adina popescu Răspunde

  Constat dezamagita ca toate comentariile sunt scrise de oameni invidiosi, nici unul nu indrazneste sa isi divulge numele! De ce??? Va rugat cineva sa denigrati??? Imi e scarba de politica asta satmareana!!! Odata impreuna, alta data va ocarati! Urat!!!! Prea multe interese!!! Ca manager a unui spital dupa parerea voastra trebuie neaparat sa ai studii medicale! E vorba de manager nu de medic sau asistent!imi e rusine de gandirea asta de oameni prefacuti!!!!

  • unu Răspunde

   Ca sa fi managerul unui spital trebuie sa ai cunostinte medicale.

  • flacara violeta Răspunde

   Nici pe tine nu te cheama popescu ,cum sunt eu ionescu! Daca ti-e scarba nu citi mesajele, canta la alta pagina. Dar prost trebuie sa fi sa zici ca un manager de spital nu trebuie sa cunoasca zona medicala, dar ce sa cunoasca? Aceasta doamna a condus in viata ei macar un butique? Intreb si eu,asa pt. cultura generala.Cu asa manageri ,numiti politic, intr-un domeniu atat de important s-ar putea sa trebuiasca sa te tratezi de ceva si sa fi tratat de altceva …definitiv!Acum este momentul firmelor de pompe funebre sa-si faca contract cu spitalul! Deocamdata ne tratam toti de…usl!

  • Razvan Răspunde

   daca ti-e rusine atunci emigreaza in Somalia. Si da, ca manager de spital trebuie neaparat sa aiba studii medicale sau cunostinte grase de medicina.

 8. Hutzel Csilla Răspunde

  no coment din lac in put

 9. marele maestru international Răspunde

  doamna are dreptate,vrea sa imbrace medicii in haine de firma Versace si chiar Christian Dihor..:)) legat de curatenie..Cilit bang,curata tot 24 ore din 24

 10. virgil iantu Răspunde

  adina popescu o limbista o zdreanza prefacuta

 11. Drag Mihaela Răspunde

  Nu stiu de ce se permite folosirea unui astfel de limbaj in comentarii… Nu facem decat sa aratam din nou incultura crasa si lipsa de bun simt. Vreau totusi sa va informez ca aceasta DOAMNA nu este si nu a fost niciodata antemata politic, stie foarte bine ce este in spital, intrucat a fost omul din CJ caruia i-a pasat intotdeauna de sistemul sanitar si s-a implicat foarte mult, dar tocmai pentru ca nu e politician, actiunile ei si ea, au ramas necunoscute publicului larg. Erica Venemozer e asul din maneca care va aduce schimbari majore in sanatatea satmareana. Va rog sa-i dati o sansa si sa nu sariti cu acuze care nu va fac cinste. Si apropo, acest om a condus muuult mai mult decat un boutique, mai mut decat un spital – daca habar nu aveti, mai bine taceti, pentru ca ea nu a mers acolo pentru ca nu avea altceva mai bun, ci pentru ca vrea sa demonstreze ca se poate…

  • Mars ma Răspunde

   Asta suna a publicitate proprie , sau daca nu, a pupincurism! Asa de bine informata e “DOAMNA” in materie de spital si sistem sanitar, ca habar nu are ce este o branula, de exemplu, sau care este ordinea prioritatilor in acel spital, din moment ce una din problemele ei majore, este verificarea tinutei de operatii a doctorilor, de parca aia s-ar duce in sala in chiloti si slapi si vine tanti asta competenta in sistemul de sanatate si le spune ea ce si cum! “intrucat a fost omul din CJ caruia i-a pasat intotdeauna de sistemul sanitar si s-a implicat foarte mult”,mda, I-a pasat intotdeauna, in conditiile in care spitalul este, din pacate, sub jurisdictia CJ, doar de o perioada f. scurta!Atat de mult I-a pasat dansei ca de altfel si altora, incat rezultatele se vad de vreo doi ani incoace cu predilectie! Mars ma, si nu va mai acoperiti unul pe altul, sunteti toti o apa si un pamant! De ce nu va vedeti de treburile voastre, daca va pricepeti la ceva, si macar acolo unde se pune problema de viata si de moarte, puneti un om care face diferenta intre o pensa si o salvare!!!!

 12. maria Răspunde

  Cred ca viitoarea doamna manager ar trebui sa citeasca intai despre ce inseamna o branula. Se pare ca a fost gresit informata, trebuia sa se documenteze mai mult inainte sa scrie pentru presa ceea ce i s-a dictat de catre altii. Ca cetatean si beneficiar al serviciilor spitalicesti imi pun o intrebare: daca aceasta doamna a fost sau este presedinta consiliului de administratie a spitalului judetean de ce nu a cunoscut proiectele de igienizare, reabilitare a spitalului?si nu a luat masuri in momentul in care in loc sa se reabiliteze sectii de spital s-au reabilitat, igienizat birouri ale contabilitatii, Runos, directorat, etc?

  • Spitalul judetean Răspunde

   Ohooo ! Foarte bune intrebari! Respect! Asteptam raspunsurile “DOAMNEI” manager!

 13. liviu Răspunde

  raspunsurile mamdamei sunt in buzunarele lui Stef&CO…CUTA asta o sa ii terorizeze pe toti cu figurile ei……ATAT!!!

 14. andrei Răspunde

  …..mai greu o sa fie pentru Tanti MARIUTA secretara…asta s-a descurcat in toate legislatiile ma indoiesc ca acuma nu o sa-o faca!!!:)))))

 15. Drag Mihaela Răspunde

  Nu are nici un rost… Sunteti atat de porniti sa demonstrati cat de adanc trebuie sa scormoniti in inumanitatea voastra ca sa scoateti ” crampeie de inteligenta” incat nu merita sa incerce cineva sa va arate un adevar care invie pemtru noi toti o speranta. Ori sunteti toti cu o culoare sau alta si vorbiti doar in slogane menite sa improaste cu noroi. Imi pare rau sa constat ca nu mai exista oameni dezinteresati care sa aiba rabdare sa

 16. Drag Mihaela Răspunde

  Nu are nici un rost… Sunteti atat de porniti sa demonstrati cat de adanc trebuie sa scormoniti in inumanitatea voastra ca sa scoateti ” crampeie de inteligenta” incat nu merita sa incerce cineva sa va arate un adevar care invie pemtru noi toti o speranta. Ori sunteti toti cu o culoare sau alta si vorbiti doar in slogane menite sa improaste cu noroi. Imi pare rau sa constat ca nu mai exista oameni dezinteresati care sa aiba rabdare sa constate faptele nainte sa le judece! DETEST OAMENII CARE VORBESC MULT SI SPUN PUTIN!

  • economist-o-juristu' doctor Răspunde

   In cazul acesta, citeste-ti propriul comment si cand ai terminat si vrei sa inveti niste tampenii monumentale, poti sa citesti si discursul “DOAMNEI” manager!Ce dovada mai buna vrei ca femeia habar nu are ce inseamna activitatea unui spital, asta in conditiile in care ea a fost dedicata trup si suflet sistemului sanitar judetean plus presedinta a Consiliului de Administratie al spitalului!!!! Dureros si trist! Ideea de baza aici este, ca se impune promovarea in functii de conducere vitale, gen Spital Judetean, a unor oameni care sa se priceapa la sanatate!!!!De ametiti,amatori, plini de figuri gratuite picati din luna care nu stiu sa deosebeasca o pensa de o salvare, cum spunea aici cineva, suntem satui. Argumentele de kkt,gen cunoasterea situatiei din spital sau sistemul sanitar, ea avand un post in CJ, este o tampenie si daca I-a pasat atat de mult de spital si a facut atat de multe “din umbra”, rezultatele se vad, dar poate ne dai si noua cateva exemple de realizari “undercover” ale doamnei, asa, sa nu murim prosti si inculti, limitati intelectual, cum ne vezi dumneata pe toti!

  • marele maestru international Răspunde

   @drag..mai mou oamenii incep sa se spinzure in spital,stiai?nu trebuia cumva sa demisioneze cel care se lauda ca e capabil nevoie mare sa administreze buna functionare si inclusiv paza sa nu cumva sa fuga bolnavii acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.