Ultima actualizare: azi, 17:25
Locale

Poliţişti de frontieră atacaţi cu bâtele de contrabandişti. Agenţii au deschis focul (Video)

frontiera-2Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negrești Oaş au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei, în cadrul căreia au descoperit 24.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 214.000 lei.

* Patru cetăţeni, un român şi trei ucraineni, sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 * Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce si mai mult, au încercat sa atace cu bate si lemne echipajele Politiei de Frontiera, a fost necesara folosirea, conform legii, a  armamentului din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment.

 * Ieri, 13 ianuarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, judetul Satu Mare, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.

          Astfel, în jurul orei 09.30, pliţiştii au observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Moişeni, transportând în spate, colete voluminoase.

          Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, încercând sa fuga spre teritoriul statului vecin.

          Deoarece persoanele în cauză au ignorat somaţiile verbale, poliţiştii au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

          În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unei persoane, un cetăţean român, iar la cercetarea terenului au fost descoperite 48 colete ambalate în folie de culoare neagră.

          Cu ajutorul câinelui de urmă, poliţiştii au mai descoperit şi reţinut un cetăţean ucrainean.

          Imediat, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului vecin, SPF Sarasău, județul Maramureș, au acţionat în sprijinul colegilor de la SPF Negreşti Oaş, reuşind interceptarea contrabandiştilor in apropierea frontierei cu Ucraina.

Deoarece cei in cauza au devenit agresivi, atacându-i pe poliţiştii de frontieră cu bâte şi lemne, politistii de frontiera au executat, conform legii, 10 focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se astfel imobilizarea si reţinerea a doi cetăţeni ucraineni.

Celelalte persoane au fugit pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, care au comunicat ca, in urma investigatiilor, au retinut 3 cetateni ucraineni si au depistat 15 colete cu tigari.

                   frontiera-2

Cele patru persoane retinute de politistii de frontiera români au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii, acestea fiind Vasisle S., de 37 ani, domiciliat în judetul Maramures, I. H. de 17 ani, Mzhailovyci K. de 25 ani şi Ivanovyci P. de 37 ani, domiciliaţi în Ucraina.

          În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de  24.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 214.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

          Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să fie prezentaţi Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Sursa: Poliţia de Frontieră

3 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Ar trebui scolit putin cameraman-ul…:-) Primele 10 secunde lasa putin de dorit…

  2. undercover Răspunde

    trebuiau impuscati ca si caini,mafiotii,ptr chestiile astea,da cine p..a mea sunt astea ?atuncea nar mai face asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.