Ultima actualizare: azi, 13:36
Locale

S-au dublat virozele în judeţul Satu Mare

viroze, pneumonii, DSP Satu MareFiecare săptămână care trece aduce tot mai multe cazuri de viroze respiratorii în judeţul Satu Mare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, în perioada 20-26 ianuarie, în judeţ s-au înregistrat 819 de cazuri de viroze şi 187 de pneumonii.

Cifrele sunt duble comparativ cu săptămâna anterioară a lunii ianuarie, când s-au înregistrat 489 de cazuri.

Conform statisticii privind virozele, s-au înregistrat în ultima săptămână 45 de cazuri la copiii cu vârsta între 0-1 ani, 145 la copiii între 2-4 ani, 195 cazuri la copiii cu vârsta între 5-14 ani, 290 la cei cu vârsta cuprinsă între 15-49 ani, 109 la persoanele între 50-64 ani și 35 de cazuri la persoanele peste 65 de ani. În cazul pneumoniilor, cele mai multe cazuri, 64, au fost înregistrate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 15-49 de ani.

Specialiştii în sănătate publică atrag atenţia populaţiei asupra necesităţii luării unor măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii. Printre aceste măsuri se regăsesc cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, acestea fiind esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.