Ultima actualizare: azi, 15:55

Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 10 – condiții necesare și decente

DavilasCasa de vis: Asigură-te că ai asfalt, curent și apa în fața casei

Cum arată drumul care pornește din fața casei tale și până la punctele tale de interes? Este asfaltat în cele mai bune condiții sau este genul de drum care te obligă să îți duci mașina la service o dată pe săptămână?

Locuința ta este branșată la curent electric în mod direct? Fără să mai fie nevoie să cheltui alți bani?

Nu te lăsa ademenit de faptul că ți se spune că sursa de curent electric se află la 100 m distanță. Este foarte posibil ca acești 100 m să însemne necesitatea realizării unui nou punct de transformare.

Ceea ce înseamnă că vei fi nevoit să scoți din buzunar încă cel puțin 50.000 RON față de bugetul pe care ți l-ai stabilit inițial.

Asigură-te că ai suficiente alternative pentru încălzirea locuinței. În ziua de astăzi există mai multe variante prin care poți să îți satisfaci această nevoie, în afară de branșarea la rețeaua de caz. Poți apela la încălzirea prin lemne, ulei, combustibil lichid, curent electric, panouri radiante, pompe de căldură, etc.

Află care sunt costurile necesare diferitelor forme de încălzire a locuinței și, de asemenea, care vor fi cheltuielile lunare pe care le vei avea în acest sens.

Dacă îți permiți să te branșezi direct la rețeaua de gaz, care a fost o necesitate mai ales la începutul anilor 90, atunci realizează acest lucru. Dacă nu, după cum ai observat și mai sus, alternative există și chiar poți avea surprize plăcute dacă apelezi la una dintre acestea.

Spre exemplu, factura lunară aferentă încălzirii poate ajunge să fie și de 4 ori mai mică dacă alegi lemnele în locul gazului.

Asigură-te, de asemenea, că ești branșat la rețeaua de apă potabilă și că ai la dispoziție și un sistem de canalizare optim care poate fi înlocuit, dacă îți dorești, printr-o fosă septică ecologică sau o mini-stație de epurare care îți pot garanta o utilizare mult mai ergonomică a acestui sistem.

În afară de aceste elemente, verifică existența conectivității la cabluTV, la Internet, la telefonie fixă și, bineînțeles, puterea semnalului pentru telefonia mobilă.

Stabilește-ți o listă cu lucrurile de care ai nevoie în mod clar pentru noua ta locuință și nu face compromisuri cu privire la acestea.

Cristian Budău Boloban

www.davilasconstruct.ro

2 comentarii

  1. instalator Răspunde

    Asta cu -gazul e mai scump de 4 ori decat lemnele- e o mare minciuna . Daca iei in considerare : depozitarea, taiatul lemnelor, faptul ca trebuie sa pui pe foc de 4 ori pe zi , lemnele trebuie platite in avans cu cel putin un an (ca sa ai lemne uscate) ca sa nu vorbim de faptul ca o centrala pe lemne costa cel putin dublu fata de una pe gaz si apoi mizeria care se face cu lemnele … faceti si voi calculele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.