Ultima actualizare: azi, 10:08

Publicitate

Sfaturi care te ajută să-ţi transformi viitoarea casă într-un cămin de vis. 8 – Beciul

davilas, beciulBeciul… o necesitate sau un lux?

Din punct de vedere al costurilor de execuție sau achiziție, existența unui beci îți va mări semnificativ cheltuielile. Așadar rămâne întrebarea dacă merită să faci această investiție sau nu?

Principalul scop al beciului este de a conserva alimente și băuturi. Aici se pot păstra, în condiții optime, butoiul de varză, legumele, fructele sau damigenele cu vin.

Acum, dacă lucrezi în industria alimentară sau în cea viticolă, este de înțeles că ai nevoie de acest spațiu pentru a-ți depozita produsele din care, practic, îți câștigi existența.

Însă dacă ai doar câteva borcane de murături și câteva sticle de vin, sfatul meu este că nu este necesar să investești într-un beci.

Gândește în termeni de necesitate și nu în termeni de dorință. Nu te gândi la un beci ca un spațiu de depozitare pentru absolut orice. Poți găsi și alte soluții, mai puțin costisitoare, alături de dezvoltator, astfel încât să câștigi mai mult spațiu fără să fii nevoit să îți construiești o astfel de încăpere.

De asemenea, în afară de cheltuielile realizate pentru construcția beciului, mai trebuie să ai în vedere și pe cele legate de mentenanța acestuia.

Betonul utilizat trebuie să aibă un grad înalt de impermeabilitate și, mai mult decât atât, vei avea nevoie de hidroizolație pentru a împiedica infiltrarea apei în această încăpere.

În cazul în care beciul are intrare în rampă (spre exemplu, intrarea pentru garaj), apare necesitatea unui drenaj pentru apa care se adună din ploi. Cantitatea de apă adunată va trebui eliminată prin intermediul canalizării sau, în lipsa acesteia, va trebui construit și un bazin de colectare.

Zonele care au un teren perfect orizontal necesită o atenție deosebită în momentul în care este construită intrarea în beci. Vei avea nevoie să realizezi o arie de drenaj și să îți asiguri protecția împotriva precipitațiilor, ca să nu riști să fii inundat la prima ploaie mai serioasă.

Iar acestea sunt doar câteva detalii tehnice legate de realizarea unui beci. Mai există multe altele, de o complexitate mai înaltă. Așadar, chiar merită să investești atâția bani, timp și energie pentru o cantitate mică de murături și vin?

Decizia este a ta însă îți recomand să ții cont de nevoile tale reale.

Cristian Budău Boloban
www.davilasconstruct.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.