Ultima actualizare: azi, 15:20
DRM
Locale

Viorel Pintea cere strămutarea procesului în care este acuzat de luare de mită

viorel-pintea-(1)Procesul fostului director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, trimis în judecată pentru luare de mită, a început astăzi la Tribunalul Satu Mare.

Viorel Pintea a fost însoţit de fiul său şi a cerut un nou termen pentru angajarea de avocat. Inculpatul a cerut instanţei un nou termen după data de 27 februarie, informând instanţa că la această dată se judecă la Curtea de apel Oradea cererea sa de strămutare a dosarului. Procurorul DNA nu s-a opus acestei amânări, pentru ca învinuitul să se poată apăra.

Judecătorul i-a explicat că după intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Penală, la 1 februarie, se dispune trecerea dosarului în cameră preliminară, ceea ce presupune că la următorul termen inculpatul primeşte un exemplar din rechizitoriul întocmit de DNA, iar la termenul ce urmează acesta poate depune în scris obiecţiile.

Următorul termen a fost stabilit pentru 11 februarie.

Viorel Pintea a promis judecătorului că se va prezenta personal la următorul termen să-şi ridice rechizitoriul.

La ieşirea din sala de judecată Pintea a încercat să evite aparatele de fotografiat, iar ulterior le-a spus jurnaliştilor prezenţi că nu face nicio declaraţie, avocatul său se va ocupa de acest lucru. Fiul inculpatului a menţionat doar că se consideră nevinovat.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pintea Viorel, fost director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-au reținut 3 infracțiuni de luare de mită, a anunțat DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director al APIA – Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi denunțători (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei și bunuri în valoare de 36.000 lei.
În schimbul acestor sume de bani și bunuri, inculpatul și-a încălcat atribuțiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activitățile agricole ale acestora, fie în sprijin la obținerea cu mai multă ușurință a subvențiilor.
La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunțători suma de 3.000 euro din banii pretinși, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea și sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei și 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziția DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanța să dispună asupra acestui sechestru asigurător.
La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare. 

După mai multe zile de arest, Viorel Pintea a fost eliberat pe cauțiune.

 

 

8 comentarii

 1. fermier Răspunde

  De ce oare? Nu cumva ESTE pregatita SPAGA in alta parte? Daca acest INFRACTOR scapa cu suspendare sau este achitat intr-un proces de luare de mita cu FLAGRANT,atunci inseamna ca se da drumul la SPAGA pe fata! Sper ca justitia sa fie legata la ochi si sa -l judece pe acest individ CORECT pt. fapta savarsita. Apoi om mai vedea cu celelalte procese!

 2. farmer Răspunde

  pare happy fiul sau 🙂 spagarul de la Garda De Mediu, sa vezi ce amenzi o sa dea acuma

  • Razvan Răspunde

   i s-a cam taiat craca de sub picioare si la junioru, se gandeste de 2 ori inainte sa mai incaseze spaga, dupa cate plangeri i s-au facut la Garda de Mediu SM si la Garda Nationala de Mediu.

 3. vatra Răspunde

  NAI GRIJA FRATE AI BANII SCAPII CU 3 LUNI SUSPENDARE APELEAZA LA S.D

 4. petre Răspunde

  practic si cautinea de 100000 tot din banii nostri a fost platita din spagi , ca doar nu a economisit din salar

  • flacara violeta Răspunde

   Asa este Petrica!Acest hot merita PUSCARIE pt.multa vreme,dar nu i-ar strica un pic de munca la o ferma agricola ,sa vada si el ce greu se castiga banii,pe care el ii cerea cu mare usurinta!(din obisnuinta)! Pucarie pana la capat!!!

 5. porcul nevinovat Răspunde

  bagati acest porc la puscarie,bagati-l si pe porcu si spagarul de fiusau de la garda de mediu ,LA PUSCARIE CU PORCII VINOVATI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Bugetul judeţului, adoptat. Schimb de replici dur între Erdei şi Govor

 Prima şedinţă de Consiliu Judeţean din acest an, desfăşurată astăzi, a fost marcată de un dur schimb de replici între...

Închide