Ultima actualizare: azi, 15:42
Locale

1200 pachete de ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti

agent-politia-rutiera-cascheta-pPatrula mixtă format din poliţişti din cadrul Secţiei 6 Tășnad şi jandarmi  din cadrul Grupei de Supraveghere Ordine Publică Beltiug , în timpul efectuării supravegherii şi controlul traficului rutier pe DN 1 F, în localitatea Săcăşeni, au oprit în trafic autoturismul marca Volkswagen în interiorul căruia se aflau un bărbat şi o femeie.

Oamenii legii au trecut la identificarea acestora stabilind  că Gheorghe B., în vârstă de 38 de ani şi Florica D. de 41 de ani , ambii din judeţul Arad, se deplasau cu autoturismul menţionat anterior  în direcția Supur –Tăşnad. 

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că aceştia transportau în portbagajul autoturismului 1200 pachete ţigări marca JIN LING, de provenienţă ucraineană, având aplicat timbru cu inscripţia în limba engleză “ FOR DUTY FREE ONLY”,  respectiv un număr total de 60.000 ţigarete, în valoare totală de aproximativ 12.000 lei. Întrebat fiind de provenienţa ţigărilor bărbatul le-a spus poliţiştilor că le-a găsit într-o parcare situată pe raza localităţii Supur.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată,  autoturismul urmând a fi indisponibilizat. În cauză se efectuează cercetări față de cei doi pentru săvârşirea infracţiunilor de  „deţinerea , transportul mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”  şi „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 ţigarete”. Cercetările continuă în cauză.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
La Satu Mare se anunţă schimbări după ieșirea PNL de la guvernare. Ce spune Mircea Govor

Ieșirea PNL de la guvernare va afecta fără doar și poate mai multe instituții publice din Satu Mare. Dacă UDMR...

Închide