Ultima actualizare: azi, 21:58
Locale

Ajunul de Valentine`s Day la Satu Mare: Tarabe puține, vânzări slabe

valntines-day-(14)Valentine’s Day “Ziua Îndrăgostiților” a devenit și la noi un prilej de sărbătoare a dragostei, deși mulți nu o consideră a fi chiar  potrivită culturii noastre pentru că și noi avem sărbătoarea de Dragobete.

Această tradiție răspândită mai ales în țările anglo-saxone se datorează faptului că unul dintre cei doi martiri cu numele de Valentin comemorați în ziua de 14 februarie poartă denumirea de “patron al logodnicilor”.

Cu această ocazie, comercianții din Satu Mare deși susțin că  vânzările din acest an sunt mai slabe față de alți ani, nu au renunțat și în ciuda acestui fapt și-au situat tarabele în centrul vechi al orașului, în fața Casei de modă și a Casei Albe, unde  au pus în vânzare plușuri, figurine, obiecte și ornamente personalizate cu declarații de dragoste pentru această zi de Valentine’s Day și bineînțeles prețuri negociabile și convenabile pentru orice cumpărător.

Prețurile încep de la suma de 5 lei pentru un mic breloc, medalioane, globulețe la 10, 15 lei și ursuleți, mascote, perinițe din pluș de la 50 lei până la 100 lei.

Tot în centrul orașului se află și florarii care au pregătit și pregătesc la cerințele fiecărui cumpărător buchete și ornamente din flori deoarece, după cum știți, cel mai întâlnit obicei de Ziua îndrăgostiților este cel de a dărui flori. Bărbații știu că femeilor le place să primească flori, chiar dacă acestea nu o spun des.

Comercianții au spus că dragostea trebuie trăită  mai ales în această zi în care toți sătmărenii  îndrăgostiți își “deschid inimile “și își împărtășesc sentimentele, creând un val de iubire care ne învăluie pe toți!

Anca IEDERAN

3 comentarii

  1. eu Răspunde

    In general cumparaturile se lasa pe ultima suta de metrii…. o sa fie pline tarabele vineri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.