Ultima actualizare: azi, 19:46
Locale

Directorul APM Satu Mare: Din 2015 colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile va fi obligatorie

container deseuriDirectorul executiv al  Agenţiei  pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă proiectul privind modificarea legii care reglementează gestiunea deşeurilor. România, potrivit Legii 211/2011, trebuie să se conformeze în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile până la finalul acestui an.

În perioada următoare se va desfăşura o amplă campanie de selectare a deşeurilor pe plan judeţean. Deşi această campanie a mai fost făcută, nimeni nu a conştientizat-o.

,,Nu vedem o implicare corespunzătoare şi suficientă a primăriilor din judeţul Satu Mare în acest domeniu. Se realizează puncte de colectare dar nu se monitorizează, iar colectarea selectivă lasă de dorit”, a declarat Elisabeta Bekessy.

Aceasta a mai menţionat că, prin sondaj, s-au urmărit şi punctele de colectare la nivelul autorităţilor publice locale, declarând că și la nivelul școlilor nu se aplică conștient selectarea deșeurilor.

Sunt puse containere  la instituţiile de învăţământ, dar ca acestea să fie pline cu deşeuri reciclabile trebuie și din partea cadrelor didactice o amplă conştientizare şi mobilizare prin activităţi concrete de selectare a deşeurilor”, a mai afirmat directorul APM Satu Mare.

2 comentarii

  1. sm Răspunde

    INCREDIBIL!!!: Pe uni dintre noi spiritul civic si gramul de civilizatie ne impinge sa aruncam gunoiul selectiv dupa care VIN CEI DE LA FLORISAL SI IL ADUNA LA GRAMADA CU GUNOIUL MENAJER!!!! Traim intr-un oras jegos al paradoxurilor. Bataia de joc fata de cetateni are un trend intr-o continua crestere de 24 de ani incoace….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Prefectul Avram cere clarificarea situației juridice a drumurilor forestiere din județul Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a avut în data de 24 februarie o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai...

Închide