Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Finanţele sătmărene, locul 1 pe regiune la planul de realizări

Maria Katai, Olimpia Demian, Mircea Ardelean, Dana Godja (8)Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare se află pe primul loc în regiunea de nord vest în ce priveşte realizarea planului de venituri şi între primele 10 instituţii din ţară.

Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, susţinută de către Mircea Ardelean – şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare, Maria Kotai – Trezorier şef, Olimpia Demian  – şef Birou Programare şi Analiză din cadrul Administraţiei de Inspecţie Fiscală şi Dana Godja – inspector principal – Birou Comunicare şi Servicii Interne.

Mircea Ardelean a declarat că Satu Mare este pe primul loc pe regiunea Cluj Napoca, depăşindu-şi planul de realizări cu 4,66%. Astfel, au fost atrase în plus 3,7 milioane lei.

În luna ianuarie instituţia a efectuat 137 de inspecţii, stabilindu-se obligații suplimentare în suma de 3.108.801 lei.

Bilanțul în ce privește taxa auto arată că la nivel de județ suma restituită în urma sentințelor judecătorești este mai mare decât cea încasată.

În acest an fost depuse 436 cereri de înmatriculare pe baza taxei de poluare, fiind încasată suma de 1.034.295 lei. Totodată, a fost restituită suma de 1.236.750 lei, diferenţa de peste 200.000 de lei fiind alocată din Fondul de Mediu.

Mircea Ardelean a mai arătat că anul trecut pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit au fost depuse 21.007 declaraţii, 861 de entităţi primind suma totală de 1.155.629 lei. Șeful Finanțelor consideră această sumă este mică și îi invită pe sătmăreni să direcționeze această sumă unde consideră că este nevoie.

5 comentarii

  1. nicu Răspunde

    Adica psdistul M.Ardelean se lauda ca a jumulit de pe satmareni(PJ si PF)cei mai multi bani din zona NV.Bravo si la mai mare!

  2. Varga Rolland Răspunde

    Si atuncea pentru ce trebuie TAXA AUTO daca saraceste tara !!!!!

  3. anticomunist Răspunde

    Sa inteleg ca suntem cei mai FRAIERI? Dar ce face statul asta de cacat pt. oameni,iar acestia la randul lor sa-si plateasca darile? Aici trebuie sa existe un parteneriat STAT-CETATEAN! Tu stat imi faci un serviciu,iar eu cetatean te platesc. Ce servicii ne-a facut noua acest stat ca sa ne inghesuim sa-l platim? Eu cred ca nimeni nu ar trebui sa ne platim taxele o vreme, pana cand statul nu-si va revizui atitudinea fata de noi cetatenii!

  4. economist Răspunde

    Angajatii de la finantele satmarene, cei care lucreaza cu firmele si publicul, se poarta cu o nesimtire rar intilnita.Pur simplu zbiara la cei care mergem acolo cu declaratii, taxe, bani etc. Angajatele de acolo sint mereu nervoase si isi descaraca nervii pe cei ce avem acolo de rezolvat probleme legale. Sint nervoase probabil pt ca le deranjam si au de lucru. Ce spune dl director Ardelean? de ce le permite un astfel de comportament barbar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.