Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

UPDATE Incendiu la Sarmex. Pagube de 800.000 lei

incendiu sarmex (1)

UPDATE -Pagube de 800.000 lei.

În data de 06.02.2014, la ora 11.58, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu la hala de finisaj aparţinând de  S.C. SARMEX S.A., din Municipiul Satu Mare.

La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, sub comanda plt.adj Borbely Ştefan. Ajunşi la faţa locului la ora 12.02 s-a constatat că incendiul se manifesta în interiorul atelierului de finisaj, pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp.

Având în vedere amploarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Adjunctul Inspectorului Şef  Col. Hauşi Nelu, Şef Centru Operaţional Col. Dima Nicolae, Relaţii cu Publicul Mr. Ulici Aurel şi Locţiitor Comandant Detaşament Cpt. Pop Ioan, cel dintâi preluând comanda intervenţiei.

Incendiul a fost  lichidat la ora 14.12.

Au ars: 150 corpuri de mobilă şi aproximativ 50 scaune.

S-au degradat: 3 cabine de pulverizat, instalaţia de pulverizare automată tunelul de uscare, instalaţia de exhaustare, 3 pompe de apă, parţial instalaţia electrică, maşina de şlefuit rotativă, vibratoare şi maşini de şlefuit cu pânză.

Cauza incendiului : scurtcircuit electric (conductor electric defect)

Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ 800.000 lei.

Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea a 4 hale de producţie cu anexele aferente şi clădirea administrativă în valoare de aproximativ 20.000.000 lei.

Ora 13:45 – Un incendiu a izbucnit, astăzi, în jurul orei 12:00, la fabrica de mobilă Sarmex din Satu Mare.

Pompieri sătmăreni au acţionat de urgenţă cu mai multe autospeciale. Din primele informaţii reiese faptul că incendiul a izbucnit la secţia de finisaje a fabricii, iar muncitorii au apucat să iasă afară înainte de propagarea focului în locaţie.
Focul nu a putut fi stins imediat, din cauza faptului că nu s-a reuşit întreruperea curentului electric în secţie, iar pompierii ar fi riscat să se electrocuteze.
Cauzele incendiului nu se cunosc până în prezent, rezultând pagube materiale.

Vom reveni cu detalii.

incendiu sarmex (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.