Ultima actualizare: azi, 20:01

 

Locale

Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu județul Ostalb din Germania

land germania

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor se află de câteva zile în Germania, în judeţul Ostalb unde s-au întâlnit cu prefectul judeţului, Klaus Pavel pentru a discuta despre înfrăţirea dintre cele două judeţe Satu Mare şi Ostalb. Întâlnirea a fost posibilă cu ajutorul domnului Szepessy Iosif, căruia îi mulţumim şi pe această cale.

Delegaţia sătmăreană a fost primită foarte bine într-o atmosferă călduroasă, iar în întâlnirile repetate s-au discutat lucruri concrete stabilindu-se o viitoare înfrăţire între judeţul Ostalb cu judeţul Satu Mare pentru a colabora în domeniile cultură, turism, economie, sănătate, protecţie socială şi sport.

Cele două unităţi administrative încep procedura legală pentru înfrăţire. În acest timp judeţul Satu Mare va participa la începutul lunii mai la cel mai mare târg de gradinărit şi plante în oraşul Schwabisch Gmund.

Conducerea Consiliului Judeţean a adresat invitaţia, care a şi fost acceptată, ca o delegaţie din partea judeţului Ostalb să participe la Ziua Judeţului în data de 24 iunie.

În cursul zilei de sâmbătă preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor s-au întâlnit cu ministrul Culturii, Învătământului şi Sportului Andreas Stock pentru o eventuală vizită în Satu Mare pentru a cunoaşte judeţul şi comunitatea svăbească din zona noastră.

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat faptul că această vizită a fost un success impresionant, astfel realizând un nou obiectiv din strategia de dezvoltare a judeţului Satu Mare.

Ostalb este un judeţ de o mărime similar cu judeţul Satu Mare, cu un număr de 340.000 de locuitori, 42 de regiuni şi este cea mai dezvoltată regiune din Baden-Württemberg şi chiar din Europa, un judeţ fără şomeri în căutare de forţă de muncă în industrie.

 Sursa: Consiliul Judeţean

7 comentarii

 1. Daniel Răspunde

  distinse domn Adrian Stef cu cine te-ai mai infratit? A fost Brigitta pe acolo?:)

 2. Mihai Răspunde

  Bai putoiule si analfabetule de Govor. Ostalb nu este und LAND al Germaniei….. Baden Württemberg este Land-ul. Ostalb este un Kreis mai putoile de Stef…. si departe sa fie cel mai dezvoltat…. esti un mincinos fara pereche

  • Mihai Răspunde

   Noi Satmarenii din Germania si in special cei din Baden Württemberg te declaram persoana Non Grata aici. Sa iti vezi de ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.