Ultima actualizare: ieri, 21:40

Locale

Jurnaliștii Adelin Petrişor şi Vujity Tvrtko la Satu Mare

Adelin Petrisor intalnire cu eleviiÎn data de 13 şi 14 februarie 2014, invitatul Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” va fi jurnalistul TVR Adelin Petrişor.

La cele două întâlniri care vor avea loc la Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu”, Librăria Polirom va pune în vânzare cărţile domnului Adelin Petrişor:
–          „Ţara cu un singur gras”, preţ 27,95 lei
–          „Războaiele mele”, preţ 18,95 lei
–          Albumul foto „Coreea de Nord – Un lagăr cât o ţară” – preţ 89 lei

Adelin Petrişor (n. 1975) şi-a început cariera în anul 1994, la postul de radio 2M+. A lucrat la Tele 7abc, TVR, Antena 1 şi Realitatea TV. În prezent este corespondent special al televiziunii publice. A transmis din Irak, Afganistan, Liban, Israel, Algeria, Albania, Egipt, Tunisia, Siria şi alte zone de conflict. În 2006 a realizat un reportaj în închisoarea americană Guantánamo. În timpul ofensivei americane din Irak, în 2003, a fost singurul corespondent român care a transmis din Bagdad. De-a lungul timpului a intervievat personalităţi precum Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, Valentino Rossi, ayatollahul Mohammad Fadlallah, Jaap de Hoop Scheffer. A fost distins cu Marele Premiu APTR în 2003, Premiul pentru cel mai bun reportaj în 2007 şi Premiul pentru documentar politic în 2009. În 2012 a participat la International Photography Awards (Los Angeles) cu cinci fotografii realizate în Coreea de Nord, fiind printre finaliştii la Marele Premiu „Discovery of the year” şi adjudecîndu-şi premiul la secţiunea „Editorial Non-Pro”. Documentarul Coreea de Nord, nimic de invidiat a rulat la TIFF în 2012. În 2013 a fost ales în selecţia oficială la Astra Film Festival Sibiu, unul dintre cele mai importante festivaluri de documentare din Europa de Est. 

La Editura Polirom a mai publicat Războaiele mele (ediţia I, 2010; ediţia a II-a, 2013) şi albumul de fotografii Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară (2012). 

               

Info Vujity Tvrtko 4 bs romana

Vujity Tvrtko, jurnalistul maghiar de origine croată, este invitat pentru a susţine o  conferinţă publică, proiecţie de film şi lansare de carte cu tema „călătoriilor în infern” dar şi a lucrurilor pozitive întâlnite de-a lungului carierei sale.

Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, vineri, 14 februarie 2014, ora 18.00.

Biletele în valoare de 10 respectiv 15 lei au fost epuizate pentru acest eveniment, motiv pentru care, la cerinţa publicului, se va pregăti o a doua conferinţă publică pentru 7 martie.

Tvrtko Vujity s-a nascut in 1972 in orasul Pecs din sud-vestul Ungariei. A studiat jurnalism in Statele Unite la sectia Comunicare a Universitatii din Miami. Realizeaza o emisiune de mare audienta la Televiziunea Maghiara. Reportajele sale sunt adesea preluate de catre posturi internationale de televiziune.
Tvrtko a reprezentat orasul Pecs in cursa pentru desemnarea drept capitala culturala europeana in 2010. Dupa castigarea acestei titulaturi, jurnalistul a devenit unul dintre ambasadorii orasului sau natal.
In Ungaria i-au fost publicate noua carti care s-au vandut in peste 800.000 de exemplare. In Romania, cartea lui de reportaje a fost publicata sub titlul “Calatorii in Infern”(ed.Curtea Veche, 2009). Din beneficiul provenind din vanzarea cartilor a infiintat, impreuna cu sotia sa, Premiul Eroului Cotidian, care se acorda in luna decembrie a fiecarui an insotit de o consistenta suma de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.