Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Jurnalistul Adelin Petrişor la Satu Mare: Mai e mult până departe!

Adelin Petrisor (6)Unul dintre cei mai buni jurnaliști de război din România, Adelin Petrișor, și-a prezentat astăzi la Centrul Cultural G.M Zamfirescu cartea intitulată „Țara cu un singur gras”.

Conferința a început cu prezentarea acestuia de către profesorul universitar Claudiu Porumbăcean de la Universitatea Vasile Goldiş şi  jurnalista Viorica Shibata, care l-a catalogat drept „cel mai bun reporter din lume”, după care a fost proiectat filmul documentar „Coreea de Nord – nimic de invidiat” realizat de Adelin Petrişor.

Atât filmul cât şi cartea redau experienţele trăite de jurnalist în Coreea de Nord, scoţând în evidenţă efectele comunismului tiranic, reamintind de cei 44 de ani de regim totalitar din România.  

Jurnalistul a menţionat că nu mai doreşte să se reîntoarcă în Coreea de Nord atâta timp cât acest regim se află la putere, el fiind trecut „pe lista neagră”. Totuşi, Adelin Petrişor s-ar reîntoarce doar după căderea comunismului, fiind convins că s-ar descoperi dovezi care ar cutremura lumea.

Adelin Petrisor (16)

Adelin Petrişor şi Cătălin Popescu au fost primii români după 1989 cărora li s-a permis accesul în Coreea de Nord, o ţară izolată de restul lumii, în care cultul personalităţii unui dictator comunist a fost „perfecţionat” în timp.

Făcând o comparaţie între Coreea de Nord şi România, jurnalistul consideră că „mai e mult până departe!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.