Ultima actualizare: azi, 16:46
Locale

Viorel Pintea şi-a ridicat rechizitoriul. Dosarul intră în cameră preliminară

viorel-pintea-(1)Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, trimis în judecată pentru luare de mită, şi-a ridicat astăzi rechizitoriul, dosarul său urmând să fie judecat în “cameră preliminară” conform noilor coduri, penal şi de procedură penală.

Viorel Pintea s-a prezentat la înfăţişarea de astăzi însoţit de avocatul său, inclusiv procurorul DNA solicitând ca dosarul să treacă în cameră preliminară. Judecătorul i-a dat acestuia termen până pe 11 martie să depună cereri şi excepţii, în camera preliminară urmând să se decidă cererile acestuia şi să se vadă dacă este nevoie de refacerea rechizitoriului.

Totodată, Viorel Pintea şi-a ridicat un exemplar din rechizitoriu pentru a-l analiza.

Trebuie menţionat faptul că Viorel Pintea a solicitat strămutarea dosarului de la Satu Mare. Cererea sa va fi judecată la finalul acestei luni de Curtea de Apel Oradea.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pintea Viorel, fost director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, în sarcina căruia s-au reținut 3 infracțiuni de luare de mită, a anunțat DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director al APIA – Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi denunțători (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei și bunuri în valoare de 36.000 lei.
În schimbul acestor sume de bani și bunuri, inculpatul și-a încălcat atribuțiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activitățile agricole ale acestora, fie în sprijin la obținerea cu mai multă ușurință a subvențiilor.
La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunțători suma de 3.000 euro din banii pretinși, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea și sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei și 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziția DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanța să dispună asupra acestui sechestru asigurător.
La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare. 

După mai multe zile de arest, Viorel Pintea a fost eliberat pe cauțiune.

 

5 comentarii

  1. griga Răspunde

    cine e avocat?

  2. Razvan Răspunde

    chiar asa, cine are “onoarea” sa-l apere pe hotul asta ?

  3. fermier Răspunde

    Scurt- 15 ani de puscarie,5 ani interzicerea unor drepturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.