Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

2500 puieți de stejar plantaţi în Ariile Protejate „Râul Tur”

plantare copaciSâmbătă, 15 martie, un număr de 2500 puieți de stejar pedunculat au fost plantaţi pe suprafața fostei gropi de gunoi a comunei Turulung, închisă în 2009. Acțiunea a fost organizată de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare în parteneriat cu Primăria Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung. Plantarea a fost susținută de Consiliul Județean Satu Mare cu puieții și din 2% din impozitul pe venit redirecționat de simpatizanții organizației.

La fel ca în anii precedenți, acțiunea a fost deschisă tuturor celor care au vrut să se alăture echipei de organizatori. Participanții, în număr de 50 în timp de 4 ore au reușit să planteze toţi cei 2500 de puieți în zona țintă. Ca rezultat al acțiunii fosta groapă de gunoi peste câțiva ani va deveni o zonă verde bogată în arbori.

După plantarea arborilor, organizatorii au mulțumit pentru munca participanților cu un gulaș gustos.

”În calitatea noastră de custozi ai Ariilor Protejate „Râul Tur” ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din zonele degradate în trecut. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere. În numele organizației SCA – SM vreau să mulțumesc tuturor participanților, care ni s-au alăturat în acțiunea de sâmbătă.”, a declarat Márk-Nagy János, directorul executiv al Societății Carpatine Ardelene

2 comentarii

  1. RADU Răspunde

    aceste plantari se fac pentru a iesi in evidenta unii politicieni,care isi fac reclama participand si faCAND POZE.ANUL TRECUT SAU PLANTAT CATEVA MII DE PUIETI DE STEJAR INTRE LAZURI SI NOROIENI.MERGETI SA VEDETI CATI SAU PRINS.NICIUNUL.SUNT SI AIA CA SI POLITICIENII….ASTAZI SUNT ,MAINE DISPAR.

  2. maxx Răspunde

    ,,fosta groapă de gunoi peste câțiva ani va deveni o zonă verde bogată în arbori,,Daca va prinde macar 1 din o mie,pentru ca c-am slab stam la capitolul,,gradinari vesel,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.