Ultima actualizare: azi, 14:08
Locale

ANI: Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a fost incompatibil

adrian stefAgenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare (mandatul 2012 – 2016) și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare (mandatul 2008 – 2012), ca urmare a deținerii simultate de funcții și calități.

În perioada exercitării mandatului de Vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a deținut și funcția de administrator al S.C. STEF & CO S.R.L. (21 iunie 2008 – 21 aprilie 2009) și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (21 iunie 2008 – 18 iunie 2012).
De asemenea, în perioada exercitării mandatului de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a deținut, simultan, atât funcția de președinte, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ (în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013).
Astfel, Adrian Ștef a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Funcţia de […] preşedinte și vicepreședinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator […] la societățile comerciale […] calitatea de comerciant persoană fizică”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.
Sursa: ANI

33 comentarii

 1. Fuctionar public Răspunde

  Spagile pe care le pretinde si le ia nu se autosesizeaza DNA -ul

  • Kaki Răspunde

   Functionare, spune si despre ce spagi vorbesti.Sau ‘o dai ‘asa ca in basist adevarat?

 2. eu Răspunde

  Dar de Folda nu zice nimic ANI??Ca doar era patron si acolo cit a fost vice la CJ si numai acum “i-a vindut “partea lui lui Bonea (Bonvi)Ca Folda face paza la tot ce inseamna institutiile statului si nimeni nu vede si nu aude

  • Pupic Răspunde

   Unii cred ca tanarul acesta curajos, care si-a inceput cariera direct in jungla privata, e si prost.
   Firma lui avea contracte anterior functiei cu institutii.
   Pentru ca era buna, nu?
   Doar nu-l banuiti a fi tampit, sa nu respecte legea in momentul in care a intrat intr-o functie piblica sa ramana actionar/ administrator la firma.
   Dar tu , nu poti gandi in alt registru decat cel securisto/comunist;
   -sa-si demonstreze nevonovatia cel inculpat/acuzat , nu cei care acuza!
   ‘Sef’ ,daca acuzi TU,trebuie sa probezi vinovatia, nu cel acuzat!
   Daca ai ‘ boase’ , fa-o , nu barfi, ca babele..

 3. mami Răspunde

  e un inceput

 4. tarzan Răspunde

  Si incapabil si incompatibil, satmarenii de abia asteapta sa scape de el si mirsaviile lui si ale gastii de jigodii cu care se inconjoara.

 5. gergo Răspunde

  partidul stat cum vrea sa devina PSD ca urmas a PCR a inceput vanatoarea de vrajitoare impotriva l;iberalilor pentru a se alia cu ungurii de la UDMR,comunistii lui marko bela si szocs geza.

  • toma Răspunde

   nasol, stef, care e puritatea intruchipata. cat rautacism!

   • Spot Răspunde

    Hai,sictir!oi fi fiind tu, puritan!
    Cam verde!
    Nu am nimic cu ‘verzii’ .Chiar cred ca daca asa ne-a lasat istoria si D-zeu, impreuna , pe acest pamant,asa trebuie sa traim impreuna; vecini, prieteni, sprijin unu’altuia la nevoie.Sa zicem da, igen, ia, yes, oui,ihi, cand vorbim despre individ, familie, comunitate , TARA.
    Nenorocirile incep intotdeanuna cu N(nu, nem, NIET-mai nou-, no, non,…
    Dar trebuie sa spunem totusi nu ,la orice comportament ,idee comunisto/ securisto/ fascista.
    Altfel ne intoarcem la ce ne-a dezbinat in istorie.
    Vezi incercarile recente de a intra in comunitati, PE CAL!
    O fi fiind un ‘preludiu ‘pentru intrarea pe TANC?
    Sa ne rugam lui D-zeu sa ne fereasca de extremisti/ neocomunisti/fascisti!

    • toma Răspunde

     Cum ati intors-o la unguri, zici ca sinteti in sceneta cu “crastravetele”. Penibili mai sinteti, ba sinteti anti-maghiari, desi stef e semi-pui de ungur, ori anticomunisti aliati sau sustinuti cu urmasii comunistilor. Hai la gara!

     • gyurika

      Stef arata cum se poate trai in buna intelegere cu etnia maghiara care nu are nimik a face cu sovini si iredentistii de la conducerea uniunii mincinoase komuniste a maghiarilor!!!
      ungurii de rand o duc la fel de rau ca romanii de rand si voi speculati numai posturile pt ca firmel unguresti traiesc doar daca pun mana pe bani publici ca altfel….patesc ca dominium dupa ce a picat arpi!!!!

 6. Liberal Răspunde

  bine ca nu v-ati irosit votul.

 7. gheorghe Răspunde

  n-am inteles inca,care-i diferenta intre cei ce au fost si astia?s-a schimbat ceva? oo..da s-a facut drumul de la odoreu la apa, s-a intins steagul pe cladire, am facut cateva baluri si l-am sustinut pe bogdan bratis :))) Oare pentru asta este nevoie de acesti domni?Se pricep ei la ceva? Au ei interesul sa schimbe ceva?In fond ,toti sunt o apa si-un pamant.Nu se pricep la nimic ,doar la interesele personale!Liberali haha ha..ce gluma buna!

  • satmarean Răspunde

   Ai uitat de “vitraliile” pictate cu greseli pe fereastrele cons jud 😀

   • Forzza Răspunde

    Ca ,parca Stef le-a facut…!
    Voiai ca interiorul cladirii aleia sa ramana ‘comunistioida’?Nu ajunge exteriorul?
    Te-ai uitat ,insa,la expozitiile de la parter?
    Pe aste le uiti!
    Daca incearca sa umanizeze cladirea aia e de rau?
    Orice se poate corecta , dar a inceput ceva, raule!

  • True Răspunde

   Baietica basistii tai nu au reusit sa faca drumul Odoreu -Apa si n-ai habar nici macar cat costa.Uiti ca Stef termina in sfarsit Luna Ses!Dupa 20 de ani de balbe Psd-Pdl(zero lei a dat).
   Uita-te la Djuri cum atata acum si cum erau pe timpul vostru.
   Uiti cum arata Spitalul Judetean pe timpul tau?
   Si multe altele. Raspunde-mi ,ca o sa-ti completez lista. Vorbesti de drapelul national?
   Nu ti-e rusine?Vrei ceva mai ‘verzui’?
   N-a fost destul pana acum?
   Incearca dezbinarea ca acum e momentul ,’Putine’!

   • unguru Răspunde

    Trebuie sa mentionez, ca spitalul judetean a fost modernizat (UPU, modernizarea celor 2 blocuri operator, Spitalul Contagios….) cand ministru la sanatate a fost verzuiul Cseke Attila, presedintele CJ Csehi Árpád, si primarul Ilyés Gyula. Hai sa fim realisti si nu nationalisti

    • Kaki Răspunde

     Da, verzui-ule, a inceput, atunci ,(Stef era vice, nu uita)dar stii tu cati bani a alocat CJ -Stef, dupa ce voi l-ati pus pe liber pe Arpi?
     Pacat, Arpi (si Patachi )era totusi un tip profesionist si echilibrat de la voi!
     Dar l-ati cam ascuns…( Arpi in privat, unde-i era locul.. Si pe Patachi – l-ati ascuns in Parlament, ) ,pacat!
     In schimb ce-ati lasat la CJ?
     Politichie UDMR,ce mai!

    • A.S. Răspunde

     @ Unguru: Iar Guvernul era al PDL !!!!
     …daca tot vrei sa fim realisti…..

  • satmarean Răspunde

   Apelul de sustinere a lui Bogdan Bratis a fost o actiune superba! Fireasca! Sustinerea oricarui satmarean special, talentat, intr-un asemenea moment este o actiune laudabila si trebuie repetata de fiecare oficial local, in toate momentele speciale!
   Steagul atarnat pe cladirea Palatului adminstrativ este iarasi o actiune superba, fara costuri aiuritoare-ganditi-va doar la acel “catarg” de care s-a tot facut vorbire pt 60.000 de euro…
   Dar acele vitralii montate la un sediu administrativ, intr-o tara laica,a fost cel putin ciudat…Si, paradoxal,dl.Stef chiar incepea sa puna suflet sa faca lucruri bune…Ce stranie este viata si a celor bogati, nelinistiti si lacomi…

 8. Rau Răspunde

  Bine ma ANI, si acum te-ai trezit, acum la despartire, poate te uiti si in ograda Primariei……

 9. Kaki Răspunde

  Ma mira faptul ca unii nu realizeaza faptul ca SM are in sfarsit un presedinte de CJ care N-A fost NICIODATA comunist/securist.
  Tanar,charismatic, energic, implicat in toate, fost antreprenor de la iesirea din facultate, si-a asumat riscuri, si-a facut firma/e asa cum fac toti cei care vor sa traiasca pe propriile picioare.
  Nu a avut probleme, atunci!
  Problemele incep in Romanica atunci cand un tanar de succes, incearca sa faca ceva pentru semeni, si se implica .
  Nu?
  Sa fie asta un semnal comunisto/ securistic,in linia ‘welcome in the liberal club’ astfel incat sa descurajeze alti tineri de succes sa se implice in problemele comunitatii?
  Atunci, bine! Sa ramana cei vechi cu stagii in comunism/neocomunism adica ‘socialism de tip nou’?
  Nu ceda ,Adrian Stef!
  Au demonstrat si altii competenta ANI!
  In instanta cu ea!

  • Liberal Răspunde

   Intereseaza-te de cei care l-au propulsat si-l manipuleaza in continuare: silaghi si buda. Abia apoi sa ne vinzi baliverne cu victime ale comunistilor. Poate vrei sa-l introducem si-n Memorialul durerii? Poate-n C.U.R….

  • satmarean Răspunde

   Sloganele astea sunt invatate de pe “flyere”, postacule?

   • Liberal Răspunde

    Sunt concluzii trase din experienta. Daca voi penelistii sunteti obisnuiti cu “manuale” de campanie, nu inseamna ca toti suntem la fel de indobitociti. De erati asa de mari anticomunisti nu bateati palma cu psd. Apropo, marele presh anticomunist pe ce sustinere se mai bazeaza in CJ? Pe a ungurilor, sau a comunistilor? Sau n-are deloc, si ar cam trebui sa se care, asa cum spune ANI?

 10. maki Răspunde

  Draga kaki,vezi ca esti minjit cu kaki la gura de la carismaticul stef,lingau de 2 lei ce esti

 11. maki Răspunde

  Draga kaki,vezi ca ai ramas cu urme de kaki la gura de la carismaticul stef,lingau de 2 lei ce esti

 12. Tomi Răspunde

  nu citesc nimic despre firma TehnicAssist sau firma coica srl care a pus mana pe spitale din judet si care la carei face prapad!
  alianta udmr pesed e mai activa ca niciodata si a fost si cat a fost useleul asa ca ….stim de unde bate vantul …incopatibilitatii

 13. Ionel M. Răspunde

  Imi pare rau pentru acuzatiile aduse la adresa lui Adrian Stef! Sper ca acestea sa fie nefondate! Pentru cei rautaciosi, precizez ca nu sunt nici penelist si nici beneficiar al relatiilor cu acesta, insa il cunosc bine si stiu ce om e.

 14. daculiber Răspunde

  pe vremea lui csehi se facau carti care falsificau istoria cu muuuulti bani pentru ca sa le ajunga si la partiidul udmr care de fapt nu e inregistrat ca partid doar ia banii statului roman ca si partid….pe vremea lui cseke se inchideau spitalele si se facea spionaj economic ca si nagy zsolt…..gyuszika sifona ba de la drumuri cand aducea vakond ba de la florigunoiu….penrtru romani nu erau niciodata gasite fonduri pentru activitati sau tipariri de carti…aici e baiu la postacii nostalgici dupa udmr la conducere…

 15. senzational Răspunde

  intalnire de taina intre castorica si mirciulica la o crasma dubasa…amandoi camuflati cu ochelari fumurii….de parca lumea a proasta si nu ii recunoaste cu ochelarii pe bot…..prostii citesc de castorica aia mica si seful lor o da cotita pe la spate…..de mai mare rasu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.