Ultima actualizare: azi, 13:06

Sănătate

De ce iubim machiajele? Sfaturi pentru un ten perfect

Anca Iederan 3De ce iubim machiajele? Este o întrebare la care ne răspunde Alina Marchiș, o talentată make-up artist din Satu Mare.

Machiajul are un rol important în crearea unui look perfect, care să exprime propriul stil cu bun gust.

Machiajul ne face să ne  simțim deosebite. Machiajul scoate în evidență frumusețea, senzualitatea și feminitatea. Machiajul atrage privirile tuturor. Machiajul le face invidioase ”pe celelalte”. Ne place machiajul pentru că suntem FEMEI!

De aceea, este important să aflați cum trebuie sa vă machiați pentru a vă evidenția atuurile și a ascunde micile imperfecțiuni. Urmați sfaturile Alinei Marchiș, care ne dezvăluie câteva secrete pentru un machiaj de calitate. 

Ce trebuie să facem pentru un machiaj deosebit? Pentru așa ceva avem nevoie de trei lucruri: un ten perfect, ochi evidențiați și buze atrăgătoare.

Astăzi vom vorbi despre un ten perfect.

Sfaturile Alinei Marchiș pentru un astfel de ten sunt:

  1. Orice machiere începe cu o demachiere și o tonifiere pentru că se dorește un machiaj impecabil. Demachiantul se alege în funcție de tipul de ten. Pentru tenul sensibil se folosește gama dedicată acelui tip de ten.
  2. Baza de machiaj este obligatorie pentru că acoperă imperfecțiunile și hidratează tenul. Pentru a se acoperi imperfecțiunile datorate de roșeață a pielii sau a acneei e bine să se folosească o bază de machiaj de culoare verde.
  3. Fondul de ten se fixează întotdeauna cu pudră, pentru a nu luci pielea după aplicarea fondului de ten. Fondul de ten se alege tot în funcție de tipul de ten, iar pentru cel gras se aplică un fond de ten oil free (fără uleiuri). Pudra care fixează fondul de ten poate fi translucidă, transparentă  sau colorată. Pudra transparentă se poate aplica peste orice nuanță de fond de ten.
  4. Blush-ul (fard de obraz)trebuie să fie în armonie cu culorile folosite la machiajul ochilor și al buzelor. Fardul de obraz se aplică astfel încât să evidențieze pomeții.
  5. Produsele folosite trebuie să fie de calitate, pentru că vă vor reflecta propria imagine. Totodată, nerespectarea termenelor de valabilitate poate să vă strice tenul.

În cazul în care doriți să fiți deosebite și aveți un eveniment la care trebuie să arătați impecabil puteți apela la talentul în make-up al Alinei Marchiș care poate fi găsită la număr de telefon 0741.782.254.

Vom reveni cu noi trucuri dezvăluite de Alina Marchiș.

Make-up: Alina Marchiș
Foto: Oli Marchiș
Model: Anca Iederan

Un comentariu

  1. Sebastian Răspunde

    Foarte tare articolul. Felicitari Alina si Oli pentru colaborare 🙂 Tineti-o tot asa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.