Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Doi tineri reținuți pentru furturi din bancomate. Cum acţionau (FOTO)

furt-bancomat-satu-mare-(12)Doi tineri care au furat bani din mai multe bancomate au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii sătmăreni.

B. Szabolcs de 24 de ani din Tăşnad şi K. E. de 17 ani din Cig, au comis mai multe infracțiuni în perioada decembrie 2013-martie 2014.

Poliția Satu Mare a făcut astăzi o reconstituire privind modul de operare prin care au fost comise o serie de furturi din bancomate. Unul dintre infractori a fost de acord să arate polițiștilor modul în care a acționat.

Acesta, în complicitate cu un alt infractor, blocau fanta de eliberare a ATM-ului cu ajutorul unei baghete metalice, după care stăteau în apropierea bancomatului în așteptarea unei persoane care să efectueze operațiunea de retragere a banilor din contul bancar. Fanta bancomatului fiind blocată, solicitantul nu reușea să extragă banii, aceștia rămânând lipiți de obiectul metalic. Banii erau recuperați ulterior de infractori.

”Au reușit să dea zece lovituri pe raza județului Satu Mare și există indici că ar fi acționat și în alte județe. Cei doi au fost reținuți urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru luarea măsurilor legale. Prejudiciul cauzat pe raza județului Satu Mare se ridică la aproximativ 5.000 lei”, a declarat comisarul Dinu Urîte, șef al Serviciului Investigații Criminale.

Cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi autori existând suspiciuni privind comiterea unor astfel de fapte şi pe raza altor judeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.