Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Municipiul Satu Mare participă la competiţia Capitala Earth Hour România

earth-hourLa iniţiativa primarului municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel, Primăria municipiului participă în acest an alături de alte oraşe din ţară la Competiţia pentru Capitala Earth Hour România o întrecere între oraşele din România organizată în contextul campaniei Earth Hour 2014.

 

            Programată pentru 29 martie, în intervalul 20:30 – 21:30, Earth Hour™ (Ora Pământului), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.

            Anul acesta, Competiţia pentru Capitala Earth Hour invită  oraşele reprezentate de primării, instituţii de învăţământ, ONG-uri şi asociaţii locale, centre culturale, biblioteci, muzee sau galerii, să organizeze acţiuni şi evenimente diverse pentru comunităţile lor în decurs de o lună: Luna Earth Hour.

            La final oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câştiga titlul de Capitală Earth Hour. Castigătorii vor fi anunţaţi în data de 15 aprilie.

            Satu Mare a fost înscris anul acesta în marea competiţie de către Primăria Municipiului Satu Mare împreună cu Asociaţia ACT 4U care  au pregatit un program divers pentru susţinerea campaniei.

            Pentru a creşte şansele de a câştiga titlul de ,,Capitala Earth Hour 2014’’ licee precum Colegiul Ioan Slavici, Doamna Stanca, Mihai Eminescu, Eliza Zamfirescu şi Nicolae Steindhart se implică cu un program vast de activităţi prin: expoziţii de picturi pe sticlă cu teme ecologice, coafuri din deşeuri reciclabile, proiecţii de filme, machete, lecţii de astronomie şi astrofizică, sesiuni de informare, campanie  de informare  cu privire  la importanţa  conservării mediului,  buletine informative la radio, concursuri de proiecte cu tematici ecologice, concurs de desene pe tema conservării mediului, obiecte de artă din materiale reciclabile etc.

            Începând cu  data de 27 martie se va putea vizita în incinta Primăriei o expozitie de machete cu tematică ecologică realizată de elevii Colegiului Ioan Slavici.

            Pentru data de 29 martie sătmărenii sunt invitaţi să participe la o serie de programe artistice pentru  a sărbători Ora Pământului. În intervalul orar 20:30-21:30 se va sista iluminatul public în zona Pietonală Coposu – P-ţa 25 Octombrie, se vor lansa lampioane biodegradabile, vor avea loc concerte acustice, picturi pe faţă, expoziţii foto cu tematică ecologică si alte activităţi pentru comunitatea sătmăreană.

            Sursa: Primăria Satu Mare

Un comentariu

  1. sm Răspunde

    Nu e o problema pt Satu Mare, oricum mai tot timpul nu sint luminate strazile, nici macar in centru, asa ca sigur vom cistiga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.