Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Peste 75% din elevii din Satu Mare au luat sub 5 la simularea testării naţionale, la matematică

Colegiul Prefectural Satu Mare (18)Peste 75% din elevii de clasa a VIII-a din judeţul Satu Mare au luat note sub 5 la simularea testării naționale, la matematică, fiind şase unităţi de învăţământ la care nici un elev nu a obţinut notă peste 5.

Inspectorul școlar general Mariana Roman a prezentat astăzi în cadrul Colegiului Prefectural rezultatele obținute la simulările pentru testele naționale și examenul de bacalaureat la nivelul județului Satu Mare.

Pentru testele naționale în județul Satu Mare au fost pregătite 49 de centre de comunicare, 95 de centre de examen și 4 zone de evaluare iar pentru bacalaureat s-au constituit 29 de centre de comunicare și 29 de examen.

În total au fost 3.033 de candidați din clasa a VIII-a evaluați dintre care 56,4% au obținut media generală sub nota 5 iar 43,6% peste 5. Un singur elev a obținut media generală 10 la această simulare de la Școala Gimnazială Lucian Blaga Satu Mare.

Procente de 0% la note peste 5 au avut următoarele școli: Școala Gimnazială Ambud, Petrești, Acâș, Dorolț, Urziceni și Terebești.

Rezultatul la examenul de limba și literatura română a avut un procent de 56.5% reprezentând elevii care au obținut note peste 5 și 43,9%  note obținute sub 5. Proba la limba și literatura maternă a obținut un procentaj de note peste 5 de 66,6 % și 33,3%  de note sub 5 iar la matematică 23,67% peste 5 și 76,3 % sub 5, observându-se nivelul scăzut de pregătire ale elevilor.

La bacalaureat au fost înscriși 2.500 de elevi, dintre care doar 2.389 au fost prezenți.

 La proba de limba și literatura română procentajul de note peste 5 este de 47,1% , la limba maternă de doar 57,96% iar la matematică 38,45% .

Liceele cu procentul de 0% la note peste 5 au fost: Liceul Tehnologic Unio, Liceul Traian Vuia și Liceul Simion Bărnuțiu Carei.

Având în vedere rezultatele proaste, Inspectoratul Şcolar a luat unele măsuri, cum ar fi discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții și conducerile şcolilor, organizarea de consultații în vederea unei mai bune însușiri a materie de către elevi.

2 comentarii

  1. Liberal Răspunde

    stef?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.