Ultima actualizare: azi, 16:17
DRM
Locale

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, doreşte vot obligatoriu şi electronic

Petre Muresan (18)Președintele filialei județene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a prezentat astăzi,  trei propuneri care în opinia sa ar putea moderniza statul și ar descuraja corupția.

Prima propunere ar fi introducerea obligativității votului pe o perioadă de minim trei-patru mandate. Singur că se pot invoca drepturilor omului, Constituția, că nu-i putem obliga pe oameni. Eu cred că atunci când eşti cetăţean ai drepturi dar în acelaşi timp ai şi obligaţii”, a spus Mureşan.

Potrivit acestuia, obligativitatea votului există în peste 30 de ţări, cum ar fi Grecia, Luxemburg, Cipru, Belgia.

Obligativitatea votului este o necesitate dar poate fi şi o soluţie pentru combatere fraudei, cumpărarea votului şi pentru a reflecta într-adevăr dorinţa legitimă a tuturor cetăţenilor. Nu ne ascundem după deget, în timpul campaniilor electorale partidele se bazează pe structurile de partid, dar acele structuri în loc să vină cu oameni care să pună strategiile în aplicare vin cu agitatori electorale şi maşinării de vot. Politicienii ca să ajungă la putere corup poporul, corupţia începe încă din campania electorală. Pe lângă promisiunile bombastice, este un concurs de promisiuni, se oferă pixuri, candelabre, becuri, făină, zahăr, găleţi, lopeţi, fulare. Aş putea spune că este o corupţie pe faţă. Politicienii corup încă din timpul campaniei electorale şi pe urmă vin şi se laudă în parlament că ei luptă împotriva corupţiei. Ba mai mult, investesc sute de mii de euro în campaniile electorale. Să nu cumva să creadă vreun român că sunt sfinţi şi se sacrifică pentru popor. Nici vorbă”, a mai afirmat președintele PDL Satu Mare.

Mureșan militează și pentru depolitizarea funcţiilor din administrarea centrală şi locală până la nivelul secretarilor de stat. În opinia sa, tentaculele caracatiţei cresc în fiecare an, apar noi organizaţii, agenţii cu angajaţi pe salarii mari care taie frunze la câini.

La Satu Mare USL a creat vreo 250 de locuri de muncă prin umflarea organigramei sau organigramelor din subordine şi au angajat lipitori de afişe, oameni care i-au susţinut în campanie, nepoţi, veri, unchi, mătuși, oameni care finanţează partidele. Asta se întâmplă de 24 de ani. Această caracatiţă mafiotă creşte de la un la altul şi sufocă ţară”, a punctat Mureșan.

Un alt punct esenţial, consideră liderul PDL, este debirocratizarea, crearea unui sistem naţional cu o bază de date astfel încât cetăţenii să nu mai trebuiască să facă foarte multe drumuri pentru avize.

Mureşan a mai afirmat că „birocraţia sufocă România” în condiţiile în care 3,4 milioane de angajaţi în mediul privat susţin restul populaţiei.

Referitor la situația sediului PDL, Petre Mureșan a spus că a depus un proiect de hotărâre cu privire la acest aspect, ce va fi discutat în ședința de Consiliu Local.

Noi am depus cu o săptămână în urmă un proiect de hotărâre cu privire la închirierea sediului. Este pentru prima dată, și se va crea un precedent, niciun partid politic din țara aceasta, sau cel puțin din Satu Mare, nu are închiriat un sediu sau prelungit contractul de închiriere cu o hotărâre de consiliu. Dar pentru că primarul Dorel Coica nu a avut disponibilitatea să ne prelungească contractul, noi am depus un proiect de hotărâre și așteptăm în următoarea ședință, după ce trece prin următori pași, prin comisii de specialitate, să îl supunem votului pentru prelungirea contractului de închiriere”, a declarat preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan.

 

11 comentarii

 1. Democrat Răspunde

  D-le Muresan, ideea este foarte buna, vointa poporului trebuie sa fie exacta, nu in functie de darurile de Craciun impartite de mai marii zilei in biserici, sub obladuirea directa a Sfantului Socolan.

 2. Steagul secuiesc al lui Ponta Răspunde

  La Satu Mare mobilizarea UDMR la alegeri ar fi inutila, la fel in tot Ardealul. Ar obtine exact atat cat reprezinta.
  Pacat ca Ponta maghiarul o sa se opuna.

 3. A.S. Răspunde

  In ceea ce priveste votul obligatoriu, ar trebui ca PDL sa promoveze in Parlamentul Romaniei un proiect de lege care sa faca obiectul acestei propuneri.
  Romanul in general e bun in a-si da cu parerea despre politica , fara insa a se implica in procesul de votare. E nevoie de instituirea votului obligatoriu asa cum bine s-a facut referire in conferinta de presa sustinuta de dl. Muresan Petre !!!
  Mult succes!!!

  • matroz Răspunde

   @AS-prietene esti idiot si tu si prietenii marelui licurici Basescu!

   • A.S. Răspunde

    ” Prietene”… cred ca te-ai uitat in oglinda cand ai postat aceasta ” parere argumentata “…
    Daca acesta e singurul tau argument … m-am lamurit cat de ” doct” esti….

 4. RADU Răspunde

  vot obligatoriu?pai cum poti tu sa ma obligi sa merg la vot ,cand toti hotii se afla pe liste?indiferent de alegeri,doar oameni de nimic gasesti pe liste.oamenii care-si vad de treaba ,nu se baga in troaca asta cu laturi .asa ca ,nene muresan,ramai tu si te voteaza singur,ca eu unu nu mai merg la vot atata timp cat doar d-astia ca tine ,ca si coica,ca si illes,pataki,etc,adica pleava societatii,se vor afla pe liste.PUNCT.

 5. RADU Răspunde

  in plus,vad ca mai nou parlamentul european este refugiu pentru hoti.vezi cazul silaghi.mai este ceva:azi te votez pe tine pe listele pdl-ului,sa zicem,iar maine te vad ca ai spurat la psd,ca acolo e mai gros ciolanul.asa ca…mai bine stau acasa si asta ii indemn pe toti ROMANII SA FACA.

  • Cocojumbo Răspunde

   Sint de acord cu tine RADU, nici eu nu mai merg la vot de mult; Oricit am sperat se pare ca nu se va intimpla ..

 6. A.S. Răspunde

  @RADU
  Iti inteleg in mare parte frustrarile, dar crede-ma ca Muresan Petre nu are nicio vina pentru faptul ca acum suntem reprezentati de tot felul de fripturisti… Mai mult, el a candidat in Colegiul 1 Senat unde a castigat un MARE NIMENI care era la acea vreme PRESEDINTELE PSD PE JUDET !!!! Acum realizeaza lumea ce jeg uman a ales, si tocmai de aceea multi se simt dezamagiti , asa cum vad ca esti si tu Radule!!! Prin instituirea votului obligatoriu, politicienii nu mai pot mitui electoratul, asa cum bine a precizat presedintele PDL Petre Muresan, si totodata astfel politicienii vor fi responsabilizati !!!
  In ce priveste traseismul politic in parlament – pentru a fi eliminat – ar trebui sa se practice alegerile mixte care imbina votul uninominal cu cel pe liste – pe modelul german !!!

 7. felix Răspunde

  dute mai si te culca tu vorbesti de coruptie in campania de la parlamentare ai spus ca daca ajungi in parlament votezi orice lege doar sa ramii acolo analfabetule

 8. demon Răspunde

  “Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Primarul Dorel Coica vrea contract pe cinci ani cu proprietarii Grădiniței Mondiala

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica împreună cu viceprimarul Radu Roca şi specialişti din cadrul aparatului propriu au avut în...

Închide