Ultima actualizare: azi, 13:45
Locale

Profesorii îşi vor primi drepturile câştigate în instanţă în patru tranşe

prefectura-profesoriPrefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Inspectoratului Şcolar Judeţean, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Satu Mare,  Ioan Drăgan, şi specialişti din cadrul Primăriilor Satu Mare şi Carei. Tema întâlnirii a fost legată de asigurarea bugetului pentru învăţământ în judeţ.

Conform datelor prezentate prefectului, restanţele pe sentinţele judecătoreşti aferente anului 2013 vor fi acordate în lunile martie şi aprilie. Totodată, tranşa I pe sentinţele judecătoreşti, care trebuia acordată în luna martie, se va acorda în luna aprilie.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Satu Mare a explicat că, potrivit OUG nr. 103/2012, aceste sentinţe se plătesc eşalonat, în patru trimestre. Însă, deoarece primul trimestru se încheie în luna martie, iar efectuarea plăţii sentinţelor judecătoreşti se va face în luna aprilie, acest lucru ar putea duce la ivirea unor probleme legate de blocajul câmpului de sentinţe în Programul EDUSAL.

În acest sens, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Satu Mare şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au solicitat deblocarea acestui program pentru a permite plata sentinţelor judecătoreşti.

Prefectului Eugeniu Avram i s-a adus la cunoştinţă că în data de 4 martie, începând cu ora 08,00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare va avea loc o videoconferinţă organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul căreia vor fi dezbătute aceste probleme.

Prefectul şi-a manifestat intenţia de a participa la această videoconferinţă.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Un comentariu

  1. flacara Răspunde

    Apoi asta este dreptatea promisa? Pana la ultima transa ‘profii o sa-si cumpere biscuiti cu acei banuti!Rusine’dar si celor care i-au crezut pe acesti mincinosi,viitori puscariasi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.