Ultima actualizare: ieri, 22:36
Locale

Scandal de Ziua Poliţiei. Sindicatul Agenţilor acuză că la Satu Mare avansările sunt făcute cu dedicație

adresa-politieZiua Poliţiei Române este marcată în acest an de un scandal. Printr-un comunicat de presă, Sindicatului Național al Agenților de Poliție Satu Mare acuză conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare că face avansări cu dedicaţie. Astăzi, au fost avansaţi 88 de poliţişti.

Redăm în continuare comunicatul.

 „Biroul Teritorial Satu Mare al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, se dezice de propunerile conducerii I.P.J. Satu Mare cu privire la avansarea înainte de termen a unor polițiști cu ocazia Zilei Poliției Române.

Venim cu acest comunicat în fața opiniei publice deoarece considerăm că instituția Poliției ar trebui sa fie o instituție în sprijinul cetățeanului și nu o instituție unde sunt promovate interese personale și sunt făcute compromisuri.

An de an, cu prilejul sărbătoririi zilei de 25 Martie, Ziua Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției Române alocă un număr de locuri pentru polițiștii care pot fi avansați înainte de termen pentru fapte de eroism sau pentru activitatea deosebită pe care au desfășurat-o. În acest an, pentru I.P.J. Satu Mare, au fost alocate 8 locuri. În urma ședinței de comandă de la nivelul I.P.J. Satu Mare, au fost nominalizați și votați polițiștii care să fie avansați.

Spre surprinderea noastră, cu toate că am militat, de fiecare dată, ca aceste avansări să se facă exclusiv din rândul polițiștilor din operativ, printre cei propuși se află o colegă, agent de poliție care își desfășoară activitatea la secretariatul Poliției Municipiului Satu Mare și șeful Biroului Rutier, cms. Cătălin Dănciuți care, în cursul anului 2013 a fost cercetat de către Direcția Control Intern din cadrul I.G.P.R. și a fost găsit vinovat de încălcarea drepturilor polițiștilor din subordine. Acesta a reușit să scape doar cu o „atenționare” de acest control pentru că… pălincă de prune.

Imediat după aceste nominalizări s-a creat o rumoare în rândul polițiștilor din operativ care își riscă viața la fiecare intrare în serviciu sau își pierd nopțile urmărind suspecți pentru a le documenta activitatea infracțională.

Ne întrebăm cum a sunat nota de fundamentare pentru a exista o justificare în cazul secretarei care este avansată înainte de termen poate pentru că… a stat la birou peste program sau pentru că face cea mai bună cafea.

Ne întrebăm cum poate un șef de birou care încalcă cele mai elementare drepturi ale subalternilor săi, să fie avansat, în condițiile în care…cu el, sau fără el, polițiștii rutieri își fac treaba oricum.

În orice poliție europeană, este apreciat un șef ca urmare a rezultatelor subalternilor însă, în ultimii ani, niciun polițist rutier nu a fost propus de cms. Dănciuți pentru avansare înainte de termen, probabil de frică să nu mai fie el avansat. Nu avem cunoștință despre faptele lui de eroism sau meritele deosebite, altele decât controalele asupra subalternilor pentru a le număra amenzile sau pentru a le număra permisele reținute. Știm însă că acestuia îi place să organizeze acțiuni „pompieristice” pentru a se lăuda presei și pentru raporta la sfârșit de lună „cifre” cât mai mari.

Această „logică” este produsul managementului promovat la I.P.J. Satu Mare, să calci pe cadavre numai să ieși în față. O astfel de reacție se impune, în condițiile în care organizația noastră a demonstrat că acest șef de birou, pentru a fi  bine văzut de comanda inspectoratului, comite abuzuri sacrifincându-și proprii oameni.

Din răspunsul Drecției Control Intern, rezultă fără echivoc gravele încălcări comise de acesta, atât cu privire la acordarea timpului de refacere a capacității de muncă, cât și cu privire la nenumăratele ore suplimnetare pe care colegii le execută, în mod ilegal, doar ca domnul cms. Dănciuți să satisfacă „dedicațiile” celor de mai sus și pentru a-și păstra locul de șef cât mai călduț.

Președinte ag. pr. Cosmin Andreica

BIROUL TERITORIAL S.N.A.P. SATU MARE

17 comentarii

 1. cristina Răspunde

  Cum a facut avere acest politist? Isi schimba masinile dupa cum are chef el.Numai ultimele modele(AUDI A4 SI VW GOLF 6).Casa de vacanta de la Viile Satu Mare cum a fost construita? DGA ALERTA

 2. marinica Răspunde

  …fara nume concrete acest reportaj e un kkt.

 3. marinica Răspunde

  da-ti nume!!!!!!

 4. marius Răspunde

  Acest individ, Danciuti, este un mare kkat! Da asa este! Si il stie tot orasul! Nici nu ma mira ca se poarta asa cu colegii lui! Un cretin care calca pe cadavre sa-si realizeze telul! Un taran si un negheob!

 5. marin Răspunde

  In sfarsit, a reusit Danciut sa adune voturi pentru a fi avansat in grad inainte de termen!!! De fapt a mai fost avansat inainte de termen… vorba aia: palinca de prune!!!Acest om fara caracter, ahtiat dupa functii si grade, freaca clantele si pupa c…l oricui ( fie sef sau om politic) sa se mentina pe post! Creier…ZERO!!!
  Apropos, s-a intrebat vreun sef de-al lui cum isi permite sa-si schimbe masinile “intr-un ritm atat de alert”??? A, da! Din salariul lui de politist! Perfect adevarat ce scrie in articol! Bravo, Andreica! Ocupa-te, tata, de ei!!!

 6. firefighter Răspunde

  E ca la pompieri unde Hausi cercetat de d.g.a primeste de la sefii sai spor de salariu de 50%.Militari fiind pompierii nu pot scrie spre disperarea lor.

 7. horinca Răspunde

  si la carei unde sefii duc pompierii sa lucre la stupi si la oi la horia!!!!!
  da duc brandza la satmar si melu de paste si…se rezolva

 8. presa-online Răspunde

  Danciuti?!…personaj rutier controversat!metehne deprinse de la sefii ierarhici…Sandu e la fel dar el spre deosebire de subalternul sau,prefera autoturismele de epoca:) si afacerile cu fier vechi:::)))…iar altii omit sa observe de mult timp…oare acesti domni sunt de neinlocuit?

 9. Rudolph Treitli Răspunde

  Felicitari pentru curaj D Cosmin Andreica.

 10. comisarul prostovan Răspunde

  Mai cioflingarilor, ce-aveti cu sarmanul om? Invidiosii naibii si frustratii dracului ce sunteti…..sa vedeti ce-o sa va faca ipochimenul, cand va prinde in trafic…..are studii la F.F., scoala de tablagii si un singur neuron…..bai, da are bulan si tupeu cat incape…..are caciula cu strut si e scurt, scurt in preput!!!

 11. Nelu Răspunde

  Sa va fie rusine! Acest om, comisar plin, este unul dintre cei mai buni politisti din SM. Succes si ai grija, totusi, la femei!!!

 12. Ovi. Răspunde

  Bine,bine,dar seful din Carei de ce nu a fost avansat??
  Dupa detasarea disciplinara,merita o avansare,sau??

 13. lajos Răspunde

  de carei sa nu luati si sa nu vorbiti ca platim destul pentru asta si nu trebuie sa intereseze la voi ce facem la carei

 14. adi_c Răspunde

  Ne meritam soarta. Daca un om cu pile ca asta a ajuns sa fie tinut si mentinut sef la rutiera , ce sa ne asteptam noi cetatenii la corectitudine , siguranta si incredere de la el , daca vezi Doamne , asta numa cu smecherii umbla ? sa fim seriosi domnilor. Dar intrebarea e PANA CAND ???

 15. radu virel Răspunde

  Urmariti pagina de Faceebook Detectivul Satmarean acolo dezvaluiri de politicieni satmareni

 16. mario Răspunde

  Sistemul este cam bolnav fratilor, tara asta este in septicemie! Sunt si alti sefi avansati si recompensati calcand pe cadavre,(ex: sefa de cadre de la politie, seful de la investigatii, etc. etc. etc, lista poate continua) in toate sistemele nu numai la politie, pompieri, jandarmi si frontiera!

 17. relu Răspunde

  la pompierii din carei este o mica gradina zoologica (fazani, porumbei, iepuri toti pentru sefi si hraniti din banii subofiterilor) iar la horea multi oameni lucreaza de la recoltatul cerealelor si pana la stuparit este mult de lucru. seful lor cara la col dan si dima pana i se rup osiile pe mercedes ca de la cel mai slab la cel mai bun este foarte mult. saracul dabia invata sa citeasca poate ca pana la pensie va invata sa poata sa-si citeacsa decizia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.