Ultima actualizare: ieri, 22:30
machiaj de zi, Alina Marchis
Locale

Alina Marchiș: Machiajul de zi… “masca de fiecare zi”

machiaj de zi, Alina MarchisMachiajul are menirea de a înfrumuseța prin mijloace subtile fizionomia fiecăruia, îmbunătățind condiția tenului și de a reliefa cele mai frumoase trăsături ale chipului.

Machiajul de zi trebuie să confere tenului o mină sănătoasă, este unul corector pentru a ascunde micile imperfecțiuni și are ca scop obținerea unei fețe impecabile. Accentul în machiajul de zi cade pe față, nu pe ochi și buze ca în cazul celorlalte tipuri de machiaj (de seară, nuntă, sau alte evenimente).

Make-up artist Alina Marhiș ne divulgă câteva secrete despre realizarea unui machiaj de zi corect. Trusa de bază pentru un machiaj de zi trebuie să conțină o cremă hidratantă, un fond de ten, pudră, blush (fard de obraz), creion dermatograf, rimel și opțional fard de ochi.

Crema hidratantă de zi, indiferent dacă e sub formă de cremă, ser sau loțiune trebuie să furnizeze pielii ingrediente care îi mențin structura, reduc efectele dăunătoare ale radicalilor liberi (efectele mediului înconjurător pe piele – de la soare, poluare și aer), și ajută celulele pielii să funcționeze mai normal. Crema hidratantă trebuie să aibă o formulă bine definită (conține ingrediente de protecţie UVA) şi o protecţie solară cu spectru larg SPF 15 sau mai mare. Crema de zi trebuie să hrănească tenul nu să-l încarce în exces.

Fondul de ten reprezintă startul oricărui machiaj și reprezintă condiția de bază de a arăta mai bine. Fondul de ten este o cremă pigmentată care poate avea proprietăți de hidratare, echilibrare a secrețiilor de sebum, matifiere, tonifiere, revigorare, motiv pentru care o femeie trebuie să știe exact ce tip de ten are pentru a ști ce alegere să facă. Totodată, se alege un fond de ten care să reziste minim 12 ore pentru a nu vă trezi cu un ten uns. Atenție așadar la etichete. Pe ambalajul fiecărui produs se specifică durata, ingredientele, destinația pentru care a fost creat, precum și filtrul de protecție solară, necesar în orice anotimp.

Fondul de ten fluid are o putere medie de acoperire, iar cel sub formă de cremă are o rezistență crescută, ideal în sport. Încercarea fondului de ten se face pe zona gâtului, nu pe mână sau dosul palmei.

Pudra are un rol esențial în realizarea unui machiaj corect. Pudra poate fi folosită şi singură, direct pe piele, însă rolul ei principal este să fixeze cât mai bine fondul de ten, să-l menţină fresh şi să elimine aspectul lucios şi uneori strălucitor al pielii.

Atenție însă la cantitate! Ziua se va vedea foarte bine dacă pudra e aplicată excesiv, așadar vă recomand să puneți puțină pudră pe capac se ia apoi cu pensula, se scutură puțin și abia apoi se aplică pe față!

Blush-ul sau fardul de obraz este culoare care va scoate în evidență fața. Blush-ul, această armă secretă a frumuseţii, ne poate schimba radical fizionomia, dacă ştim cum să-l mânuim.

Luaţi puţină culoare, suflaţi pentru a înlătura excesul, şi aplicaţi întotdeauna dinspre pomeţi, către păr. Nu vă apropiaţi prea mult de linia nasului şi nu exageraţi cu cantitatea de culoare, altfel veţi arăta ca un clovn.
Pentru un aspect natural, de vacanţă, aplicaţi întâi blush-ul, iar apoi fixaţi cu o pudră bronzantă. Iar pe final, fiţi cu mare băgare de seamă ca între nuanţa feţei şi pielea gâtului şi a decolteului să nu fie o diferenţă evidentă! El se va aplica prin mișcări rotative pe pomeții feței.

Rimelul este unul dintre cele mai populare produse de înfrumusețare din zilele noastre. Există produse care, aplicate, dau rezultate spectaculoase și printre acestea se număra și un rimel bun. Rimelul se aplică indiferent dacă machiem ochii cu fard sau nu. Un rimel de calitate are un miros dulce sau nu miroase deloc. Compoziţia rimelului trebuie să fie asemănătoare cu cea a unei creme. Dacă compoziţia este foarte consistentă sau aproape lichidă, înseamnă că s-au încălcat regulile de păstrare. Încercați să treceţi cu periuţa pe suprafaţa palmei. Un rimel calitativ va lăsa urme drepte şi neîntrerupte,  fără cocoloașe. Nu se recomandă să procuraţi rimelul din vitrină, pentru că nu se ştie de câte ori a fost deschis. Analizaţi atent periuţa, ea trebuie să fie fără defecte, iar firele de pe ea nu trebuie să cadă. Peria rimelului va machia genele de la colțul interior spre exterior, insistând spre exterior. Astfel se obține efectul ”ochi de pisică”. Rimelul se aplică și pe genele de jos.

Rujul sau luciul de buze se alege în funcție de personalitatea, ținuta și programul fiecăreia dintre noi.

Fardul de ochi este opțional ziua. În cazul în care vă decideți să aplicați fard de ochi, se va alege însă culori calde, culori de pământ (tonuri de maro sau mov de exemplu).

Dermatograful, eyeliner-ul sau acuarela. Culoarea acestora va fi în general maro, negru sau gri închis. Linia de contur a ochiul va fi una finuță, mai subțire în interiorul ochiului și îngroșată spre exterior. 

Genele false, foarte la modă în această perioadă, pentru zi se aleg unele naturale, nu foarte lungi, fără pietre, pene sau colorate.   

Cel mai esențial aspect întru-un machiaj de zi este faptul că acesta trebuie să fie adaptat vârstei, ținutei și programului zilei. Machiajul de zi nu trebuie să fie strident, nu trebuie să fie încărcat!   

În cazul în care doriți să fiți deosebite și aveți un eveniment la care trebuie să arătați impecabil și cu o privire  intensă, puteți apela la talentul în make-up al Alinei Marchiș care poate fi găsită la număr de telefon 0741.782.254.

Vom reveni cu noi trucuri dezvăluite de Alina Marchiș.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.