Ultima actualizare: ieri, 20:52
DRM
autostrada transilvania
Naţionale

Autostrada Transilvania primește finanțare de 256,5 milioane de lei de la Guvern

autostrada transilvaniaGuvernul a aprobat alocarea a 256,5 milioane de lei pentru continuarea Autostrăzii Transilvania. Banii sunt cuprinși în bugetul de venituri și cheltuieli ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) pe anul 2014, aprobat în ședința de Guvern de miercuri, 16 aprilie.

Banii sunt destinați tronsonului Suplacu de Barcău – Borș pentru anul 2014. Premierul Victor Ponta și colegii mei din Guvern au înțeles cât de important este acest proiect de infrastructură pentru Transilvania și s-au angajat să-l ducă la bun sfârșit. Dealtfel, Autostrada Transilvania a fost cuprinsă pe lista proiectelor prioritare de dezvoltare a infrastructurii și beneficiază de o bugetare multianuală, ceea ce demonstrează, din nou, seriozitatea cu care este tratat acest proiect de către Guvern”, a declarat deputatul PSD Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Aurelia Cristea a precizat că, în total, proiectul Autostrăzii beneficiază de o bugetare multianuală de 1,14 miliarde de lei, etapizați până în 2016. Astfel, vor fi alocați în continuare 379,9 mil RON în 2015, iar în 2016 peste 510 milioane RON.

 „În acest moment, se caută și soluții alternative de finanțare pentru finalizarea celorlalte tronsoane. Tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureş poate accesa finanţare din fondurile de coeziune, bani ce trebuie cheltuiţi până în 2016. Tronsonul Turda Sebeș este în acest moment în faza de semnare a contractelor pentru mai multe loturi, deci vor demara și acolo lucrările”, a explicat Aurelia Cristea.

Potrivit Hotărârii adoptate de Guvern miercuri, 16 aprilie, bugetul de venituri și cheltuieli al CNADNR a fost stabilit la 6.725.184,88 mii lei, reprezentând veniturile, iar cheltuielile totale, la 6.497.502,22 mii lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Naţionale
Carne stricată, scoasă la vânzare. Marii producători, implicaţi

Peste 100 de percheziţii au avut loc, miercuri, la persoane suspecte de evaziune fiscală cu carne. Carnea alterată era importată...

Închide