Ultima actualizare: azi, 23:16
Locale

Un gard construit pe trotuar blochează accesul a 28 de familii în locuințe

audiente prefect (3)Locatarii blocurilor C29 și C27 de pe strada Traian Vuia au depus astăzi prefectului județului Satu Mare, o plângere privind împrejmuirea drumului de acces care duce la intrarea în blocul unde aceștia locuiesc. Autorizația pentru acel gard construit pe drumul public este eliberată de către Primăria Satu Mare.

Considerându-se nedreptățiți,  locatarii celor  două blocuri, respectiv 28 de familii, contestă această autorizație și cer autorităților locale să oprească  lucrările pe care respectivul proprietar dorește să le efectueze.

Deținătorul autorizației de  construcție a intrat în posesia terenului printr-un contract de vânzare cumpărare iar pe baza  actelor deținute de acesta primăria a eliberat avizul de împrejmuire. Locatarii au argumentat  că potrivit unui decret din 1986 tatăl actualului proprietar a fost despăgubit financiar pentru o suprafață de 577 mp, iar în 1992 terenul a fost împărțit în două numere topografice, statul român înscriind în CF doar porțiunea aferentă trotuarului de 70 mp. Pe terenul respectiv  municipalitatea de la acea vreme au construit o alee de acces pentru proprietarii blocurilor C29 și C27 de pe strada Traian Vuia.

În 12 martie 2014 presupusul deținător a construit un gard pe aleea respectivă rămânând un spațiu mai puțin de un metru între gard și bloc pe unde locatarii mai au acces la intrarea în scările blocurilor.

audiente prefect (14)

Locatarii reclamă faptul că proprietarul  va efectua lucrări cu picamerul pentru a transforma acel drum de acces în propria curte, fără să se țină cont că sub acel drum sunt instalații și țevi de canalizare. Totodată au mai specificat faptul că la intervenția pompierilor în caz de urgență nu vor putea interveni datorită spațiului limitat de acel gard. De asemenea, locuitorii celor două imobile au mai spus că dacă nu se rezolvă acest caz vor da în judecată primăria.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut celor prezenți să se întâlnească mâine într-o ședință la care vor participa și reprezentați ai primăriei pentru a se rezolva acest caz.

2 comentarii

  1. lisa Răspunde

    Astazi a mai avut loc o intalnire pe aceasta tema. Sefa de la departamentul juridic al primariei, Mihaela Racolta, ne-a spus nou, cetatenilor, ca trebuie noi sa demonstram ca terenul e al primariei si ca omul a fost despagubit. Adica tot noi, prostii care ii platim ei salariul ca sa aiba zile libere de 1 mai, tot noi sa ii facem munca. E o rusine. Deci nu e de datoria primariei sa isi apere terenul. Iar juristul, ar fi bine sa stie ca sunt martori ca banii s-au virat prin CEC si ca cei care nu i-au ridicat oricum au pierdut titlul de proprietate asupra terenului. Nimeni nu raspunde pentru cei care au manarit extrase cf!!! De suferit tot cetatenii sufera!!!

  2. neumann Răspunde

    Esential ar fi de aflat in baza carui interes ($/Euro/eventual interventia dragului ei amant-tov.ex.col.Molnar), i-a intocmit mdm.Pop Veronica (sefa SUDU) in luna decembrie draftul autorizatiei de construire a imprejmuirii si l-a inaintat spre semnare d-soarei arhitect sef, “omitand” pur si simplu faptul ca blocheaza un drum public de acces a unui mare numar de cetateni ai acestui oras, care pana la urma ii platesc dansei salariul baban ce-l ia pentru “munca asidua” depusa pe trotuarele centrului orasului si in cafenelele din centru, la intalnirile de taina cu “tov.” mai sus amintit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.