Ultima actualizare: azi, 12:55

Slujba de Inviere, Paste 2014, Satu Mare
Locale

Hristos a Înviat! Mii de creștini sătmăreni au participat la slujba de Înviere a Domnului și au luat Lumina sfântă

Inviere 2014 (48)Slujba de Înviere sau Sfânta Liturghie este cea mai importantă slujbă din Săptămâna Sfântă, eveniment așteptat de miile de sătmăreni creștini. În acest an, Paștele este sărbătorit în aceeași zi de toți creștinii ortodocși, romano-catolici, greco-catolici, de evanghelici și reformați, de cultele neoprotestante.

Bisericile din Satu Mare au fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioși. Sătmărenii și-au luat Lumină din Lumina lui Hristos, au cântat împreună “Hristos a înviat din morți”, și-au urat „Paște Fericit” și s-au rugat pentru cei dragi. Credința le dă putere să treacă peste încercările vieții și le oferă șansa ca acum să poată petrece sărbătorile în liniște.

Conform obiceiului, sătmărenii au venit la Slujba de Înviere cu coșurile pline cu o parte din bunătățile tradiționale pregătite în Săptămâna Mare. Credincioșii au asistat la întreaga liturghie iar apoi au așteptat ca preoții să sfințească bucatele aduse la biserică, marcând astfel încheierea postului și dând dezlegare “la dulce”. O parte a credincioșilor au și ciocnit la biserica primele ouă de Paște din 2014, cu salutul “Hristos a Înviat!”, “Adevărat a Înviat!”.

Ultima zi a Săptămânii Patimilor, cunoscută drept Sâmbăta Mare, este ziua în care creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a Mântuitorului Iisus Hristos şi pogorârea în iad, prin care neamul nostru fiind chemat din stricăciune a fost mutat spre viaţa veşnică.

Hristos a Înviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.