Ultima actualizare: azi, 14:38

Locale

Mamă șantajată de propriul fiu. I-a furat plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului

imagesO  sătmăreancă a fost șantajată de propriul fiu, în complicitate cu un alt individ. Făptașii, sub anonimat, i-au furat  plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului, după care i-au cerut 500 de euro pentru restituirea acestora.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al SIPI şi al Serviciului de Acţiuni Speciale, au prins în flagrant în cursul zilei de ieri 2 bărbaţi de 23 şi respectiv 47 de ani, care au şantajat o femeie pentru a-i restitui plăcuţele cu numărul de înmatriculare, plăcuţe care au fost sustrase  în data de 22.04.2014   de pe un autoturism înmatriculat în Germania, care era parcat pe Calea Traian din municipiu.

Femeia a sesizat furtul poliţiştilor, iar din acel  moment aceştia au desfăşurat activităţi de investigare specifice pentru identificarea autorilor. În această perioadă cei doi au şantajat partea vătămată, în sensul că i-au pretins suma de 500 Euro prin sms dacă doreşte să-şi recupereze plăcuţele. Pentru a o determina pe aceasta să le plătească suma cerută cei doi au exercitat presiuni asupra femeii şi i-au trimis acesteia sms-uri de pe 3 numere diferite de telefon, numere pe care  le-au activat doar pentru această activitate pe care au desfăşurat-o pentru a nu putea fi identificaţi, folosind cartele telefonice. Autoturismul aparţine partenerului femeii, cei doi locuind în Germania, păgubita a venit în ţară pentru semnarea unor documente. Munca oamenilor legii nu a fost în zadar astfel că după ce  au adunat suficiente indicii, în cursul de ieri au organizat flagrantul, femeia întâlnindu-se cu unul dintre ei pentru a-i da suma de bani solicitată. Banii pe care femeia i-a înmânat intermediarului, adică bărbatului de 47 de ani,  erau marcaţi, acesta a dat banii mai departe celui care a pus la cale acest plan, astfel poliţiştii au urmărit fiecare mişcare şi au reuşit identificarea celor doi. Interesant este faptul că unul dintre ei, cel care a premeditat cele petrecute,   respectiv  cel tânăr, este chiar fiul femeii, care locuieşte în ţară, părinţii fiind separaţi,  între tânăr şi femeie existând neînţelegeri.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore , fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj. A fost prezentat Parchetului de pe lângă judecătoria Satu Mare, iar procurorii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. Celălalt bărbat este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la şantaj.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.