Ultima actualizare: azi, 21:20
Locale

Ministrul Aurelia Cristea s-a întâlnit cu sindicaliştii sătmăreni

ministru-dialog-social-(3)Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, a efectuat astăzi o vizită în judeţul Satu Mare participând la şedinţa Comisiei de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului. La întâlnirea moderată de către prefectul Eugeniu Avram au mai participat senatorul Pataki Csaba, deputaţii Erdei Istvan , Kereskenyi Gabor şi Octavian Petric, şefi de instituţii şi mai mulţi lideri ai principalelor sindicate, Cartel Alfa, CNSRL Frăţia, BNS, sindicatul Liber din Învăţământ.

 Rând pe rând, sindicaliştii şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la Legea 622011 privind dialogul social. Preşedintele Cartel Alfa Satu Mare, Sorin Faur, a afirmat că după legea în vigoare muncitorii sunt sclavi în fabricile moderne. El s-a arătat revoltat de faptul că în campaniile electorale partidele politice fac tot felul de promisiuni, parafează înţelegeri dar după intrarea la guvernare nu mai respectă nimic. Secretarul Cartel Alfa, Vasile Dârle, a fost şi mai vehement, spunându-i ministrului că se anunţă o vară caldă, cu proteste, dacă nu se schimbă legea.

” Dacă nu se iau în considerare semnalele noastre de alarmă urmează o vară destul de lungă şi caldă, şi la propriu şi la figurat. Şi celelalte confederaţii gândesc la fel”, a spus Dârle.

Ministrul Aurelia Cristea a încercat să le răspundă acestora, afirmând că de la preluarea mandatului a reușit să stabilească un calendar și un grup de lucru format din reprezentanții patronatelor și ai sindicaliștilor pentru discutarea observațiilor. Aceasta a explicat că este foarte important să se ajungă la un consens și speră ca în luna mai proiectul să fie trimis spre parlament pentru discuții.

„S-a făcut o greşeală când s-a aprobat legea 62/2011 fără a fi consultate sindicatele sau patronatele în totalitatea lor. A fost o decizie politică iar acum toată partea sindicală reclamă anumite neajunsuri care sunt în această lege a dialogului social. Nu trebuie să repetăm aceeaşi greşeală. Dacă Guvernul Boc nu a vrut să se consulte cu nimeni şi a făcut ce a vrut şi lucrurile trebuie reparate acum, este important să nu cădem în aceeaşi greşeală, să avem acest dialog patronate – sindicate”, a spus ministrul Aurelia Cristea.

ministru-dialog-social-(2)

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la sediul partidului, aceasta a arătat că lucrurile încep să meargă bine, prezentând rezultatele economice în acest sens.

Astfel, în februarie a fost o creştere a producţiei industriale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, există o creştere a colectării la ANAF cu 2,5% a veniturilor. Totodată, s-a înregistrat o creştere a salariului net mediu pe economie cu aproape 4,3%, fiind de 1.626 lei. Previziunile arată că în acest an creșterea economică va fi de 3,5%. Printre noile măsuri de stimulare economică ce vor fi lansate se află schema de minimis pentru IMM-uri şi scutirea de la plata impozitului reinvestit.

Un comentariu

  1. Adi Cozma Răspunde

    Sa-l salvam pe Ciprian Costea. Ramane singur saracul de fiecare data cand este vreo sedinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Elevii s-au întâlnit cu poliţiştii de intervenţie rapidă

Poliţiştii din diferite formaţiuni au fost prezenţi, joi, în mijlocul elevilor şi preşcolarilor, în activităţilor desfăşurate în cadrul programului „Şcoala...

Închide