Ultima actualizare: azi, 19:43
Locale

Principele Nicolae s-a întâlnit cu conducerea judeţului

Alteta Sa Printul Nicolae2În perioada 7-10 aprilie 2014 Alteța Sa Regală Nicolae, Principe al României efectuează o vizită în judeţul Satu Mare.

                   Alteţa Sa Regală Nicolae, Principe al României a venit luni la Satu Mare aterizând pe Aeroportul Internaţional Satu Mare. Luni a vizitat Colegiul Naţional Doamna Stanca, un liceu de elită a judeţului, unde, Alteţa Sa a fost primită de elevii instituţiei de învăţământ îmbrăcaţi în port tradiţional cu pâine şi sare. A vizitat câteva săli de clasă şi i-a fost pregătit un scurt moment artistic.  Principele Nicolae al României s-a întâlnit cu prefectul judeţului Satu Mare Eugeniu Avram şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef, directorul CJCPCT Felician Pop care i-au prezentat judeţul Satu Mare, clădirea Palatului Administrativ şi au evocat amintiri despre întâlnirea cu regele Mihai I. Seara de luni a mai cuprins un concert la Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare, unde Alteţa Sa s-a delectat cu un program oferit de Trio Consonantia.    

                   Marţi, programul a început cu o vizită la Turnul Pompierilor de unde Principele Nicolae a putut vedea tot oraşul. Programul a continuat cu vizitarea Castelului Karolyi din municipiul Carei, a criptei familiei Karolyi din  localitatea Căpleni şi s-a încheiat în localitatea Ianculeşti, în Ţara Moţilor, unde Principele a stat de vorbă cu oamenii, s-a bucurat de programul artistic şi a servit plăcinte moţeşti.

                   Miercuri, ASR Nicolae a vizitat Palatul Episcopal Romano-Catolic, Biserica Ordotoxă „Adormirea Maicii Domnului” şi a plecat la Negreşti Oaş pentru a vedea portul şi tradiţiile din Ţara Oaşului. A servit tradiţionalele boace şi pită de mălai, a urmărit spectacolul artistic şi a stat de vorbă cu meşterii populari.

                   Principele Nicolae îşi continuă vizita joi, 10 aprilie, participând la o întâlnire cu mediul de afaceri ce va avea loc la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare – intitulat „Calitatea mediului de afaceri şi creşterea economică”.

Sursa: Consiliul Judeţean

2 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    A putut Karate Kid-stef sa rateze ocazia de a se poza? Saracul principe daca ar sti cu cine s-a pozat,s-ar spovedi! HA! HA!

  2. altul Răspunde

    HOP! HIP!HOP! si stef.Se putea altfel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Concursul pentru postul de manager al Teatrului de Nord va avea loc în 13 mai

Consiliul Local Satu Mare organizează un nou concurs de management pentru Teatrul de Nord. Actualul director, Sorin Oros, a fost...

Închide