Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Recital de jazz de neuitat la Carei

jazz carei 3 (1)Serile de muzică de calitate din cadrul Festivalului BESTFEST 2014 – Primăvara culturală careiană au continuat miercuri 16 aprilie, de la ora 18.00, la Casa Comunitară Sf. Ladislau din Carei, unde a avut loc un recital antrenant de jazz în compania duetului István Gyárfás – Péter Sárik din Ungaria. În turneul național desfășurat în ultimele două săptămâni în România aceștia au poposit și la Carei.

Cei doi instrumentiști au creat o atmosferă superbă și au avut parte de un răspuns pe măsură din partea publicului numeros prezent în sală. Departe de a fi o simplă reprezentație de jazz, artiștii au alternat ritmurile, stilurile, intensitatea și nuanțele reușind să mențină buna dispoziție timp de aproape două ore. Micile glume și dialogul cu publicul dintre piese au completat reușita evenimentului. Pe lângă demonstrațiile de virtuozitate din partea amândurora, careienii au mai putut auzi și piese cunoscute de jazz, bossa nova, blues din repertoriul internațional sau adaptări ingenioase după Sting, Chick Corea sau Astrud Gilberto.

Experiența acumulată de-a lungul timpului de cei doi și colaborările cu nume grele din lumea jazz-ului mondial precum George Duke, Peter Erskine, Benny Green, Scott Hamilton s-au simțit în interpretarea dezinvoltă. Două dintre cele mai mari nume ale jazz-ului din Ungaria creat o atmosferă inconfundabilă.

Seara de neuitat s-a încheiat pe măsură, cu trei bis-uri și îndelungi aplauze, energia și emoția primită de public  revenind artiștilor înzecit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.