Ultima actualizare: azi, 16:50
DRM
Locale

Săptămână a culturii japoneze, la Satu Mare

Dorel CoicaPrimarul Dorel Coica a anunţat astăzi într-o  conferinţă de presă că în perioada 16-22 iunie la Satu Mare va avea loc „săptămâna culturii japoneze”.

Potrivit primarului, la Satu Mare vor ajunge mai mulţi japonezi, printre care preşedintele Asociaţiei de prietenie japonezo-română, Katsutaro Kawai, urmând să predea şi lecţii de limba japoneză. Au mai fost invitaţi reprezentanţi ai Ambasadei Japoniei şi un deputat din Ţara Soarelui Răsare.

O să fie expoziţie tematică, concert de muzică japoneză, degustări de mâncăruri, demonstraţii de origami. Sunt studenţi japonezi care doresc ca în această lună să-i înveţe pe sătmăreni câteva cuvinte în japoneză. Şi eu sunt unul dintre cei care va participa. Cine doreşte să se înscrie la cursuri de japoneză să se adreseze cabinetului primarului“, a spus Dorel Coica.

10 comentarii

 1. Andras Ilyes Răspunde

  Doamne feri..asta-i foarte important..poate daca ar veni fabrica Toyota la Sm,ar fi altceva domnule primar..mai du-te si reabiliteaza 10m de asfalt ca s-ar bucuri satmarenii mai mult..ma gandesc

 2. like father like son Răspunde

  Auzi Andras, daca era tata asa de bun de ce nu a adus el Toyota in Satu Mare si s-ar fi dus sa reabiliteze 10 km de asfalt romanul vorbim, dar a stat pe un butoi de bani credit,buget de stat,fonduri europene si tot degeaba ca a sifonat cash-ul cu dominium si silcomprest doua mandate si mai vroia unul ca sa ce sa nu faca nimic dar chiar nimic.A ba da a facut Groapa lui gyuszi poate a stiut el de ce..ma gandesc..ugye..

 3. Ciprian Răspunde

  Din ciclul ,, sa refuzam investitorii ca suntem noi smecheri”, am informatii 100% reale cum ca fostul primar Ilyes a refuzat un investitor acum cativa ani sa faca cinema modern 3D in fostul Luceafarul, asa ca ne intrebam daca a primit mita de la omul de afaceri negrestean George Mois, patronul Grand Mall, sa nu aiba concurenta. Pe de alta parte, Coica a refuzat si el un investitor care a venit cu o ofera concreta de a face ceva frumos la cap pod Decebal unde e acuma groapa santier. De ce oare?? Nu pot sa inchei fara sa imi amintesc ce a zis Govor vineri in conferinta de presa, citez: ,,luni vom anunta candidatul…restul sunt povesti”…asa bine a anuntat…cine stie o fi uitat omul ca e luni sau ..minteste precum respira :), asta cred ca e varianta buna…

 4. Ciprian Răspunde

  Avem si nou un japonez insurat cu Viorica si deja ne facem ca nu stiu ce…altceva insa Stef ala atat e de cretin, are o armata de consilieri la el in cabinet si festivalul ala a fost un esec total, pai la cati bani primesc trebuia sa mediatizeze angajatii lui sa isi faca treaba nu sa fie 10 spectatori acolo, cretini ce sunteti. Apropo de cretini, Govor s-a tinut totusi de cuvant….adica e asa cum am stabilit inainte, Cipri Ardelean, avocatul celebrului Doru Tukacs e candidatul, UDMR are un alt tanar fara sanse, deci concluzia e ca trebe sa castige Sisi, asa e intelegerea 🙂

 5. sm Răspunde

  Ma apuca voma cand il vad pe mincinosul asta care a distrus in doi ani satmarul,orasul nu a fost asa mizerabil inainte de pasti niciodata,nu face nimic dar apare in presa cu nimicuri de parca mai da pe el doi bani cineva,fugi sa nu te mai vedem.

 6. satmareanca Răspunde

  Tinerii nu mai au nici o perspectiva in acest oras,pleaca toti din SatuMare,nu au locuri de munca din cauza primarului care nu face nimic pt noi ,precis nu ne mai pacaleste din nou in 2016.DEMISIA.

 7. TITUS STEAL Răspunde

  Doresc sa-l invat pe d-l KOJAK limba japoneza ,mai ales oral ca scrisul este mai greu…..

 8. japan tyuk Răspunde

  Yakoiu Kutawa

 9. sm Răspunde

  Rusine Coica sa-ti fie ,rusine ne-ai mintit pe toti pensionarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Formatia sătmăreană DØTS şi-a lansat primul album

Formatia sătmăreană DØTS şi-a lansat primul album EP intitulat „Almost Free” (Aproape Liberi). Prin lansarea acestui album, formaţia sătmăreană DØTS...

Închide