Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Spectacolul “Frumosul, Urâtul și Deșteptul” primiţi cu căldură și ouă roșii la Chicago

frumosul, uratul si desteptulCei trei actori ai Teatrului de Nord Satu Mare, Vlad Mureşan, Stelian Roşian şi Sorin Oros, au jucat la Chicago piesa “Frumosul, Urâtul și Deşteptul” în săptămâna dinaintea Paștelui ca urmare a invitaţiei lansate de teatrul profesionist Ro Stage Theatre.

Ro Stage Theatre, este prima instituţie teatrală românească din Statele Unite ale Americii, înfiinţată în 2011.

Cele două reprezentaţii au fost programate pe data de 17 respectiv 19 aprilie, jucându-se la Stan Mansion, o frumoasă clădire-castel care datează din 1920, și care găzduiește cele mai elegante evenimente din metropola Chicago.

Producţie a secţiei române a Teatrului de Nord cu Asociaţia Culturală Transfestilvania Theatrum, spectacolul de divertisment, scris și regizat de Sorin Oros, s-a bucurat de un mare succes în rândul spectatorilor români. După terminarea reprezentaţiilor, serile s-au prelungit cu ore întregi de discuţii, cei prezenţi în sală având ocazia să ciocnească un ou roșu cu actorii sătmăreni. S-au împărţit autografe, directorul Teatrului de Nord Sorin Oros, oferind spectatorilor și volume din cartea sa de dramaturgie.

Aceste momente au reprezentat pentru românii din Chicago și un prilej de rememorare a momentelor petrecute în ţară și a tradiţiilor păstrate cu sfinţenie în prag de Sărbătoare în locurile natale. Printre spectatori, actorii au avut plăcuta surpriză de a întâlni și un număr mare de sătmăreni.

În timpul petrecut în Chicago, cei trei actori au vizitat două localuri românești unde sunt susţinute reprezentanţii ale unor mari nume ale scenei românești precum Irina Loghin, Dan Puric sau Stela Popescu.

Spectacolul “Frumosul, Deșteptul şi Urâtul” a reprezentat cu onoare și succes Teatrul de Nord Satu Mare, discutându-se posibilitatea revenirii actorilor în toamnă pentru a juca atât în Chicago cât și în alte comunităţi cu un număr mare de români precum: New York, Atlanta, Detroit sau Washington.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.