Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Patru accidente de circulaţie în Satu Mare, marți, 13 mai

accidentÎn cursul zilei de ieri, marți, 13 mai, pe raza judeţului Satu Mare au avut loc 4 accidente de circulaţie soldate cu doi răniţi grav şi trei răniţi uşor.

Poliţiştii rutieri negreşteni au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Vicoriei din localitatea Negreşti Oaş a avut loc un accident de circulaţie. Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit împrejurările producerii evenimentului. Un pensionar, în vârstă de 70 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure a fost accidentat de autoturismul marca VW condus regulamentar de o tânără,în vârstă de 20 de ani. În urma evenimentului a rezultat accidentarea gravă a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Un alt accident în Ardud unde poliţiştii rutieri au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier produs pe raza localităţii. O fetiţă de nouă ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost acroşată de un autoturism marca Ford, condus de Călin N., de 36 de ani. Victima a fost rănită uşor în urma evenimentului. Conducătorul auto a fost testat rezultatul fiind negativ.

 În municipiul Satu Mare în jurul orei 23,00 au avut loc două accidente de circulaţie. Primul eveniment la care au fost solicitaţi să intervină poliţiştii Biroului Rutier s-a produs pe DN 19, la intrarea în municipiul Satu Mare dinspre localitatea Botiz. Din primele cercetări oamenii legii au stabilit faptul că, un negreştean , în vârstă de 45 de ani , conducând autoturismul marca Seat înmatriculat în Spania, pe fondul nepăstrării distanţei regulamentare în mers, a intrat în coliziune, din spate, cu autoturismul marca Mitsubishi care circula regulamentar în faţa sa, condus  de către  un sătmărean, de 47 de ani. În urma impactului cele două autoturisme implicate au părăsit partea carosabilă, autoturismul marca Seat a intrat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare, iar celălalt autoturism în şanţul din partea stângă.         

Urmările accidentului au fost rănirea gravă, a unei femei în vârstă de 36 de ani, pasageră în autoturismul marca Mitsubishi și rănirea uşoară a conducătorului autoturismului marca Mitsubishi. Victimele au fost  transportate de urgență la Spitalul Judeţean Satu Mare. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul sătmăreanului rezultatul a fost negativ, iar în cazul conducătorului auto care a produs accidentul, aparatul a indicat o concentraţie de 1,09mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul autoturismului marca Seat, Mihai P., este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămarea corporală din culpă şi conducerea unui vehicul având o alcoolemie peste limita legală.

 Un alt accident rutier s-a produs la intersecţia străzilor Vasile Lucaciu cu Cardinal Iuliu Hossu, din municipiul Satu Mare. Oamenii legii au stabilit faptul că, un sălăjean, în vârstă de 39 de ani, conducând autoturismul marca VW pe strada Cardinal Iuliu Hossu, pe fondul neacordării de prioritate a intrat în coliziune cu autoturismul marca Ford, care circula regulamentar pe drumul prioritar, fiind condus de către un sătmărean. În urma impactului cele două autoturisme au fost proiectate, în alte 3 autoturisme marca Dacia, care erau staţionate. Conducătorul auto nevinovat a fost rănit uşor în urma evenimentului, iar cele 5 autoturisme au fost avariate.

Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul în cazul celui rănit a fost negativ, iar în cazul sălăjeanului a rezultat o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Le –au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  În ambele accidente care s-au produs în municipiul Satu Mare conducătorii auto responsabili de producerea acestora sunt  cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămarea corporală din culpă şi conducerea unui vehicul având o alcoolemie peste limita legală.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.