Ultima actualizare: ieri, 22:33
Locale

Admitere 2014 la instituţiile de învăţământ şi subordonate MAI

admitere MAIPoliţia Română informează că au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere în Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca din structura Ministerului Afecerilor Interne, precum şi pentru concursurile de admitere în  instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Afecerilor Interne.

Pentru a participa la concursurile de admitere la instituţiile menţionate anterior , candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii legale şi criterii specifice :

     – să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România ;

      – să cunoască limba română scris şi vorbit ;

      – să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

      – să fie declaraţi “apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic;

      -să aibă vârsta minimă de 18 ani împliniţi, sau să îi împlinească în cursul anului 2014;

      -să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

      -să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate ;

      -să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni ;

      -să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;

      – să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere    pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar ;

     -să fi obţinut la purtare în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00;

     -să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ ;

     – o modificare importantă a survenit în ceea ce priveşte criteriul înălţimii, respectiv să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile, faţă de anii anteriori când pentru bărbaţi înălţimea minimă era de 1,70 m , iar pentru femei de 1,65 m.

Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informaţii, candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de recrutare menţionate anterior şi anumite condiţii specifice, cu anumite excepţii, cum ar fi să aibă vârsta de pană la 23 de ani împliniţi în cursul anului 2014 şi altele, despre care puteţi afla detalii contactând Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.  

Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar au posibilitatea de a participa şi la concursul de admitere pentru una din şcolile de agenţi/subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Înscrierile la concursul de admitere se fac până la data de 02.06.2014 pentru admiterea la instituţiile de învăţământ superior , precum şi pentru şcoala postliceală a MAPN, iar pentru şcolile postliceale ale MAI , până la data de 14.08.2014.

Înscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare , strada A. I. Cuza nr. 5/A, în zilele lucrătoare .

Informaţii suplimentare privind locurile propuse , condiţiile şi documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane , telefon 0261-807777 interior 20230 sau 20011 şi pe site-urile htpp://sm.politiaromana.ro, www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.