Ultima actualizare: ieri, 20:44

caritas ziua mamei
Locale

Caritas Satu Mare: Iubirea pentru mamă, indiferent de scara socială

caritas ziua mameiVineri, 9 mai, cu o întârziere de o săptămână, dar cu atât mai mare entuziasm, copiii centrelor sociale „Casa Prieteniei”din Satu Mare şi Centrul Integretto din Ardud al Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare au sărbătorit Ziua Mamei.

Organizaţia Caritas în aceste două centre oferă servicii sociale pentru 181 de copii provenite din familii dezavantajate. Aceste servicii includ suportul şi asistenţa pentru copiii aflaţi în dificultate şi familiile lor prin asigurarea hranei, a menţinerii igienei corporale, activităţi şi servicii de consiliere individuală şi de grup pentru familiile copiilor, servicii pedagogice, consiliere şi asistenţă psihologică.

Cu ajutorul acestor servicii lucrătorii organizaţiei Caritas doresc să susţină dezvoltarea fizică, psihică şi mentală a  celor 69 de copii nevoiaşi care frecventează programele centrului „Casa Prieteniei” şi a celor 112 copii dezavantajaţi care participă la programele centrului Integretto din Ardud.

În cadrul evenimentelor de vineri în „Casa Prieteniei” s-a organizat pentru prima dată o proiecţie de film, la care au participat 15 mame şi 40 copii, iar la Centrul Integretto copiii şi-au sărbătorit mamele cu flori şi printr-un spectacol pregătit special pentru această ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.