Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Crucea Roșie va efectua cursuri gratuite pentru 470 de persoane inactive din mediul rural

lansare proiect Crucea Rosie (19)Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Satu Mare, a lansat astăzi proiectul ”Schimbarea socială și antreprenoriat de la subzistență la sustenabilitate în mediul rural sătmărean. La conferința de deschidere a proiectului au fost prezenți directorul Crucii Roșii, Filiala Satu Mare, Rodica Borlan, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, directorul AJOFM, Marcel Marușca și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din Satu Mare.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și are în vedere promovarea măsurilor active de ocupare, domeniul major de intervenţie și promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea  resurselor umane și ocuparea forței de muncă

Obiectivul general al proiectului este asigurarea sustenabilităţii zonelor rurale prin crearea de oportunități sporite în participarea la piața muncii pentru 470 de persoane inactive din care 130 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 30 de șomeri, 150 de persoane în căutarea unui loc de munca, 120 de persoane inactive în mediul rural din judeţul Satu Mare, 20 de șomeri de lungă durată și 20 de șomeri tineri cu o atenție specială acordată femeilor în vederea creșterii gradului lor de ocupare în alte sectoare decât în agricultura de subzistență. Printr-un set integrat de activităţi de identificare, consiliere, orientare, educaţie non-formală, formare profesională şi plasare.

lansare proiect Crucea Rosie (18)

Acesta presupune informare referitoare la importanța calificărilor şi necesitatea adaptării persoanelor la modificările care au loc pe piața muncii, informare şi consiliere profesională pentru 338 persoane. De asemenea, se vor susține cursuri de formare profesională pentru 270 persoane în meseriile de: îngrijitor bătrâni, baby-sitter și infirmieră, mediere în vederea ocupării unui loc de muncă pe piaţa muncii, susţinerea stagiilor de dezvoltare personală, consiliere individuală pentru integrarea activă pe piaţa muncii.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, prima acțiune presupune implementarea unei campanii de promovarea a culturii antreprenoriale în mediul rural urmând asistenţă şi consultanţă pentru participanţii la cursuri de formare profesională în vederea iniţierii unor afaceri independente.

lansare proiect Crucea Rosie (20)

Totodată cursanții vor beneficia de cursuri gratuite și calificare gratuită și subvenție pe parcursul derulării cursului în valoare de 200 de lei în fiecare lună , durata cursului fiind de patru luni. De asemenea persoanele participante la cursuri vor mai avea transport gratuit către locuința unde se vor desfășura cursurile și o masă caldă în fiecare zi de curs.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Satu Mare va organiza pentru noii cursanți o Bursă a locurilor de muncă în vederea găsirii unui loc de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.