Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Delegație sătmăreană la Ziua Regalității

ziua regalitatii2Sâmbătă, 10 mai, la Palatul Elisabeta din București a fost marcată Ziua Regalității. Din județul nostru a participat o delegație formată din Robert Laszlo, directorul adjunct al Bibliotecii Județene, Ciprian Chiorean, delegatul sătesc din Ianculești, orașul Carei și Adelina Ciută din Carei, la invitația Principelui Nicolae, cel care de curând ne-a vizitat județul.

Cu acest prilej Principele Nicolae a dat asigurări că va milita pentru realizarea proiectului „Cărțile copilăriei”, care se va concretiza în donarea de cărți pentru copii din Satu Mare din partea Casei Regale.

Gazdele evenimentului au fost Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu, alături având pe Principesa Maria și pe Principele Nicolae.

Majestățile Lor Regele și Regina au ales să nu fie prezente la sărbătoare, fiind însă în pregătiri pentru sosirea la Castelul Săvârșin, unde vor petrece întreaga vară.

Au fost prezenți membri ai Parlamentului și ai Guvernului României, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, primarii municipiilor București, Craiova, Alba Iulia și din alte zeci de orașe și comune ale țării, mari oameni de știință și de artă, sportivi de prestigiu mondial, reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri, studenți, elevi, copii. A fost prezent un mare număr de jurnaliști din București, din întreaga Românie și din Republica Moldova.

Dar, cel mai important, Garden Party a reunit, așa cum face în fiecare an, reprezentanți ai comunităților din fiecare colț al țării. Oameni de diferite profesii, din toate județele țării și din Basarabia, din toate orașele, din multe comune și sate, de toate vârstele, mulți dintre ei invitați pentru meritele pe care le-au avut în anul care s-a încheiat.

A încântat publicul, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, condusă de colonelul Valentin Neacșu și dirijată de locotenent-colonelul Aurel Gheorghiță. A participat Tradiția Militară. A adus un aport de neînlocuit Jandarmeria Română. Și a contribuit, tot neprețuit, minunata vreme: cald, plăcut, cu soarele care a ieșit atunci când oamenii aveau mai multă nevoie de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.