Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Discuții aprinse între consilierii județeni pe tema reabilitării unui drum

sedinta Consiliul Judetean (6)Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației economice în faza Studiu de fezabilitate pentru obiectivul ”Modernizare  DJ 108G Supuru de Sus – Sechereșa DJ 109N aflat astăzi pe ordinea de zi în ședința extraordinară a Consiliului Județean,  a stârnit discuții aprinse între vicepreședintele Mircea Govor și consilierul județean PDL Panea Alexandru.

Democrat liberalul s-a abținut de la votul proiectului, motivând că sunt alte drumuri prioritare cu populație mai numeroasă, dând exemplu comuna Turț care are mii de locuitori și un drum de acces care ar avea nevoie urgentă de reabilitare.

Lista priorităților în județul Satu Mare ar trebui să fie cu totul alta. Dacă 8000 de locuitori să vină spre Satu Mare 12 km sunt mai puțin importanți decât să se facă drumul de la Supur până la Sechereșa, unde sunt 83 de locuitori mari și lați atunci scuzați-mă pentru Dumnezeu, eu de data asta voi vota împotriva acestui proiect de hotărâre. Nu luăm măsuri pentru drumuri impracticabile și facem drumuri pentru 83 de locuitori”, a declarat Alexandru Panea.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a intervenit, menționând că nu ar trebui să se facă campanie electorală.

Domnule Panea, eu v-aș ruga să nu facem campanie electorală, toate drumurile sunt importante pentru județul Satu Mare și toate își vor găsi soluție și finanțare până la urmă. Eu în momentul de față îmi doresc ca să putem începe toate aceste investiții care ni le-am planificat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, eu nu vreau să fac acum campanie electorală”, a declarat Adrian Ștef.

Alexandru Panea a afirmat că nu există o listă de priorități a drumurilor județene, întrebând audiența ”De ce turțenii nu pot să intre în E81 la fel ca și Supurul?”.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, deși nu a participat la vot, a ținut să clarifice această problemă.

”Ați fost primar, sunteți consilier județean vechi, noi vorbim despre proiectul tehnic nu vorbim despre a merge și a săpa. La nivelul județului Satu Mare pentru 95% din drumurile județene sunt finalizate proiectele tehnice. Noi vorbim de proiect tehnic, nu de execuție, confundați marfa cu ambalajul. Nu vreau să vă jignesc dar nu faceți diferență. Nu vorbim de săracii oameni din Turț, sunt săraci la fel și pentru mine cum sunt și pentru dumneavoastră. Inducem în eroare oamenii, că se face acolo și nu dincolo. Dar vă arăt eu că aceste proiecte tehnice la nivelul județului au fost făcute aproape 99%. Îmi pare rău, dar tot voi ați fost cei care ați votat de-a lungul timpului. Acum îi drept că nu le putem ține minte pe toate, dar scuzați-mă când nu o să fim în campanie electorală probabil o să fiți mai liniștit, mai aranjat. Îmi cer scuze, eventual după ce plecăm de aici facem diferența între execuția de lucrări și proiect tehnic”, a declarat Mircea Govor.

Proiectul propus a fost aprobat de consilierii județeni, având un singur vot împotrivă din partea consilierului județean Alexandru Panea. De asemenea, au mai fost aprobate proiectele privind rectificarea bugetului general consolidat al județului Satu Mare și aprobarea documentației tehnico – economice în Faza Studiu de fezabilitate pentru obiectivul ”Modernizare DJ 195 Potău DN 19F”.

 

5 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Da se putea ca, Govor sa nu zică ceva??!!sa nu-i amintească ceva..sa nu-si arată Mușchii tot mai lăsați de trecerea anilor!!cat de penibil esti omule!!nu mai scapă satmarul de tine!!haideti sătmăreni sa ne mobilizam la vot sa scăpăm de scursurile astea!!

  2. salajan Răspunde

    dovada cum vor a minta cetateni din POTAU ca se va asfalta drumul si mai mult de atit e o mirsavie care sa il termine pe ZETEA politic ,acum il trimite sai minta pe cetateni ca se va face acordind doar bani pentru masuratori si pe urma il vor lasa asa ,si ZETEA va ramine de papagal ,intelegerea dintre GOVOR si IANCU functioneaza de al elimina pe ZETEA ,surse din PSD spun ca la fiecare intilnire dintre IANCU si GOVOR il intreaba cit il mai tine pe acest pitic in fata lui,dar sa nu uite domnul IANCU ca cine sapa groapa altuia va cadea in ea,

  3. craciun Răspunde

    Ai dreptate domn SALAJAN,ZETEA nu realizeaza cit de periculos este acest IANCU un om care a fost capabil sa isi tina mama bolnava pe pat legata si fara mincare ,si obligindo ca in ziua de PASTE cind se intorcea de la biserica cu pasca sfintita sa o arunce la gunoi ,crede ca o victima in plus s-au in minus il impresioneaza greseste

  4. darius Răspunde

    Acei 83 de oameni nu sunt ROMANI?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.