Ultima actualizare: ieri, 21:18
Locale

Mihai Huzău, singurul politician care oferă sătmărenilor ciocolată cu lapte. Interviu cu cel mai dulce candidat

mihai huzauCandidatul Forţa Civică la europarlamentare, Mihai Huzău, s-a făcut remarcat şi pe plan naţional după demararea campaniei prin care împarte, simbolic, alegătorilor o ciocolată cu  lapte. Mihai Huzău a acordat un interviu PortalSM în care îşi explică acţiunea.

 

Reporter: De unde ideea de a oferi oamenilor ciocolată?
Mihai Huzău: Ofer ciocolată simbolic, ca alternativă la stilul în care se face politică în prezent în România, considerat amar de către mine şi muţi alţi tineri cu care am interacţionat până acum. Consumul de ciocolată pe care îl sugerez este de fapt o ironie fină care nu va schimba cu nimic modul în care se face politică, dar va lăsa măcar pentru un scurt timp un gust plăcut. Cred, totuşi, că majoritatea românilor vor alege a doua alternativa sugerată de către mine, şi anume schimbarea clasei politice actuale cu una tânără, necompromisă politic şi fără interese meschine.

R: Cum reacţionează lumea când primeşte ciocolată? Au oamenii curajul să mănânce?
M.H: Cui nu îi place ciocolata?

R: Este de înţeles întrebarea din slogan: Satul de politică amară? De ce aţi oferit oamenilor varianta de a alege ceva…dulce. Puteaţi sa le oferiţi ceva nou, ceva proaspăt?
M.H: De la începutul campaniei electorale şi până acum am avut foarte multe întâlniri directe şi discuţii cu tinerii, şi nu numai. De fiecare dată am început dialogul cu ei cu această întrebare, iar răspunsurile lor mi-au arătat că marea majoritate împărtăşesc acelaşi sentiment: sunt sătui de politică amară! Oamenii mi-au spus că sunt sătui de certuri, de răzbunări personale, de minciuni, promisiuni deşarte şi de lipsa totală de interes faţă de problemele lor.
Atât ei, cât şi eu, am ajuns la concluzia că singura alternativă serioasă este înlocuirea clasei politice cu una necompromisă şi fără interese meschine. Cred că ar trebui să se implice cât mai mulţi tineri în politică, tineri preocupaţi de rezolvarea problemelor lor. Astfel ar putea apărea un nou val, o nouă generaţie de politicieni care prin stilul pozitiv de a face politică ar putea fi consideraţi o alternativa “dulce”.

Cred că aţi observat că echipa din care fac parte, echipa Forţa Civică promovează un altfel de politică, suntem preocupaţi de proiecte, de identificarea de soluţii şi nu ne lăsăm antrenaţi în certuri sau scandaluri inutile.

R: Mesajul poate fi interpretat şi că sugeraţi alegătorului să vă voteze pentru că vă consideră “dulce”?
M.H: Dacă acesta este un argument pentru un alegator să mă voteze, nu am nicio problemă. Conform DEX, dulce înseamnă şi ceea ce e plăcut, bun, care produce plăcere, bucurie. 

R: Oferirea unei ciocolate nu poate fi considerată mită electorală?
M.H: Nu ofer neapărat ciocolata, ci sugerez de fapt consumul de ciocolată cu lapte ca fiind una dintre alternativele la gustul amar pe care ni-l lasă modul în care se face, în prezent, politica în România.

R: Ce impact credeţi că are asupra campaniei dvs această acţiune?
M.H: Mesajul a avut un impact major la nivel naţional, şi m-am bucurat de un feedback pozitiv atât pe canalele de socializare, cât şi în mass-media naţională. Segmentul ţintă vizat a înţeles corect mesajul transmis şi m-aş bucura foarte mult dacă, pe lângă susţinerile verbale primite, tinerii care îmi împărtăşesc revolta ar considera oportun să mă şi voteze.

13 comentarii

 1. votant Răspunde

  votez PNL!!!votez PNL!!!votez PNL!!!

 2. Razvan Răspunde

  impact major, feedback pozitiv, auzi la asta… mai uita-te la TV sa vezi cum este prezentata campania si ciocolata ta si cum o vad cei care fac intr-adevar politica si/sau televiziune.

  • Xulescu Răspunde

   E clara treaba…”…care fac intr-adevar politica…”.
   Tara asta are sansa porcului de Craciun…. Ne meritam pe deplin soarta!
   Aseara prezenta Guran, la tv, cum economia privata are crestere de 6%, dar cum la general aceasta crestere a fost trasa in jos de stat, avand un minus de 9%(ca noroc ca statul inseamna doar vre-o30% din economie) ,”stat” condus de acest putzoi incapabil numit Ponta, care inca beneficiaza de contractele semnate de vechii prim-ministrii… Sa vedeti voi peste 2ani, cand va trebuii sa culegem ce sanam azi, pe unde scoatem camasa….

  • jon Răspunde

   da mai “ingustule”…e o campanie originala, omu atrage atentia si o zice bine

   mai bine prizeaza o ciocolata ca n-ai inteles nimic.

 3. nica Răspunde

  Asta si Chereches sunt infiltratii lui Govor in Forta Civica, Chereches ii este nepoata. De altfel Huzau nu are bani nici de apa minerala, toata panarama lui de anticampanie a fost finantata de PSD ca sa dea in Ungureanu. Asta e un infiltrat rosu, nimic mai mult.

  • Yeu Răspunde

   @Nica: Informeaza-te putin mai bine…Mihai Huzau este manager la societatea lui…au bani de nu vei avea tu in 1000 de vieti.
   Eu am impresia ca tu esti un frustrat care nu a realizat nimic in viata lui si pe langa aceasta mai esti si “platit” de “rosii” ca sa faci comentarii fara nici o baza materiala…

   Asta e IQ-ul tau cat al unui peste, deci nu pot astepta altceva de la tine.

  • Supermanul Răspunde

   Nica Nica….

   De obicei zici prostii sau numa astazi ai dat in balta?

   Sau esti om de campanie al “rosii-lor”?

   • marcel Răspunde

    Adevarul va iesi la iveala, cu facturi si extrase de cont. Chereches si Huzau sunt oamenii lui Govor in FC. Govor controleaza si finanteaza 95% din activitatea politica din Satu Mare. Ii are pe toti la mana.

 4. vica Răspunde

  votam PNL la europarlamentare si pe crin presedinte!!!!votam PNL la europarlamentare si pe crin presedinte!!!!votam PNL la europarlamentare si pe crin presedinte!!!!la judetul satumare este alianta udmr cu psd!!
  psd =tradatorul romanilor

 5. [email protected] Răspunde

  Nu nuu votam PMP singurul partid care creste

 6. nelamuritul Răspunde

  ,,Consumul de ciocolată pe care îl sugerez este de fapt o ironie fină care nu va schimba cu nimic modul în care se face politică, dar va lăsa măcar pentru un scurt timp un gust plăcut”
  Vezi ca o sa dea lumea in diabet dupa sfaturile tale.
  In rest,nimic nou sub soare.
  Concluzia:Votam PSD!

 7. mariana Răspunde

  sergiu babasan=investigatii satu mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
gheorghe florin carciu, radu moraru
”Nașul” Radu Moraru aduce eurocandidații Partidului Ecologist Român la Negrești Oaș

Candidații pentru alegerile europarlamentare a Partidului Ecologist Român (PER) se vor prezenta în fața sătmărenilor, duminică, 18 mai, de la...

Închide