Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Naşul Radu Morar: Gheorghe Cârciu este primul oşan candidat din istorie la Parlamentul European!

Lansare candidati PER, Negresti Oas (34)Radu Moraru și Gheorghe Cârciu, candidați pentru alegerile europarlamentare din partea Partidului Ecologist Român s-au prezentat astăzi în faţa oşenilor în sala de evenimente Dallas din Negreşti Oaş. La eveniment au participat sute de oameni, prieteni, cunoscuţi simpatizanţi, care-i vor da votul pe 25 mai, şi unii dintre candidaţi, precum revoluţionarul Teodor Mărieş şi artista populară Angelica Stoican.

Naşul Radu Moraru a afirmat că pentru prima dată în istoria României, un oşan se află pe loc eligibil pe lista pentru europarlamentare, în persoana lui Gheorghe Cârciu. Pe lista partidului se mai află cetăţeni din toată ţara, oameni care au reuşit în viaţă.

Noi, ecologiştii cu Bradul, am avut curajul să alegem oameni ca noi din toată ţara, iar Ţara Oaşului, pentru prima oară în istorie are unul de-al nostru. Spun de al nostru pentru că de 20 de ani vin în Ţara Oaşului, am învăţat multe de la voi şi mă consider oşan. Am vrut să găsim un om de-al locului care să-i bată măr, sau prună, pe politicienii de la Bucureşti pentru că este momentul să ne luăm ţara înapoi. 25 de ani şi-au bătut joc de ţara aceasta, ne-au furat ţara şi uite unde am ajuns. Sunt mândru de Gheorghe Cârciu, un om cunoscut în tot judeţul”, a afirmat Radu Moraru.

Naşul a amintit că Gheorghe Cârciu este asemenea oşenilor care au plecat din ţară pentru a-şi face un rost în viaţă, şi după 20 de ani de muncă a reuşit.

În Ţara Oaşului nu te poţi întoarce decât câştigător, aici nu e loc de pierzători, aici se câştigă bine fiindcă se munceşte bine. Avem un om care 20 de ani a muncit şi care poate proba în fiecare secundă că a muncit. Când mi-a spus că 25 de ani nu a avut concediu, m-a emoţionat. Eu am avut concediu, mi-am dat seama că nu am muncit cât el. Acest om care este pentru mine ca un frate, este iubit acasă şi în tot judeţul va fi votat”, a mai spus Naşul Radu Moraru.

Candidatul Gheorghe Cârciu a ţinut să-i răspundă unei parlamentare care l-a acuzat că nu ştie să vorbească bine româneşte.  

O distinsă doamnă, n-o să-i dau numele pentru că nu merită, spunea că nu avem nicio şansă. Pe cine vreţi să votaţi? Ţăranul acela prost care nici cel puţin nu vorbeşte româneşte şi aveţi pretenţia să vorbească şi franceză? O să-i răspund distinsei doamne că ne străduim să vorbim româneşte toţi, dar din păcate nu vorbim ce trebuie româneşte, iar noi suntem români în suflet”, a spus Cârciu.

El a menţionat faptul că în România se practică o politică murdară, de intimidare, se fac presiuni politice, acesta fiind motivul pentru care multe cunoştinţe nu au participat la lansarea sa.

M-au sunat oameni să-mi spună că nu pot să vină şi le pare rău că nu se pot afişa, să-i iert că oricum vor vota cu mine”, a ai afirmat acesta.

 La evenimentul de prezentare a candidaților PER a avut loc un regal folcloric susținut de îndrăgiții interpreți  populari: Aurel Tămaș, Petrică Moise, Petrică Velescu, Doru Cotos, Laura Erhan, Lavinia Goste, Marius Zorilă, Carmen Maria Sas, Leontina Dorca, Maria Petca, Paula Clara Crisan și mulți alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.