Ultima actualizare: ieri, 20:15
Locale

Petre Mureșan: ”Vrem să facem curățenie în partid. PDL, al doilea partid românesc din Satu Mare”

Petre MuresanPreședintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor, atât din Colegiul 2, cât și la europarlamentare, considerând că România traversează de 25 de ani o criză morală, iar oamenii și-au pierdut încrederea în politicieni. Prezența mică la vot a dovedit faptul că populația a sancționat încă o dată clasa politică. Urmează o analiză la rece în care vor fi sancționați toți cei care nu s-au implicat în campania electorală.

Pe județul Satu Mare, profitând și de faptul că PNL-ul este în degringoladă, suntem al doilea partid românesc după PSD, atât în ceea ce privește Colegiul 2 cât și europarlamentarele. PDL în Satu Mare este primul partid de dreapta și acest lucru pare să conteze într-un viitor apropiat, când liderii tuturor partidelor de dreapta o să înceapă negocieri pentru o alianță sau fuziune. Dreapta nu a scos un rezultat extraordinar, dar nici PSD-ul nu a scos un rezultat excepțional. Dreapta este mai puternică decât stânga. Eu sper într-o alianță a forțelor de dreapta. Dacă nu găsim un candidat comun, PSD o să mai guverneze în continuare vreo șase ani. Sper să le vină mintea la cap, să lase la o parte orgoliile și să pună înainte de toate interesele României”, a declarat Petre Mureșan, astăzi, într-o conferință de presă.

Acesta consideră că UDMR a scos un scor bun, iar dacă aveau sigla înregistrată, mandatul de deputat ar fi fost al lor. Despre celelalte partide care au plecat de la PDL, Petre Mureșan consideră că au fost mai mari laudele decât rezultatele.

UDMR a scos un rezultat bun, dacă aveau sigla mai scoteau 5-6%, câștigând mandatul de parlamentar. Îi felicit în egală măsura atât pe învingători cât și pe învinși”, a afirmat Petre Mureșan.

În interiorul partidului va urma o perioadă în care se va face o analiză a întregii campanii electorale, urmând a fi luate măsuri drastice împotriva celor care nu s-au implicat în campania electorală.

În zilele următoare o să facem o analiză la rece a rezultatelor, vrem să facem puțină curățenie în partid, probabil vor fi și sancțiuni, au fost și primari, viceprimari și consilieri care nu s-au implicat și care vor fi sancționați. Politica este o muncă de echipă iar rezultatul este al întregii echipe”, a declarat președintele PDL Satu Mare.

12 comentarii

 1. sandu Răspunde

  atat curatenie a face pana vor mai ramane 3 in partid: el, Ghilea si cu Andreea Paul si se vor autoproclama singurii PDListi de pe pamant satmarean. Noa aia da victorie!

 2. omenosul Răspunde

  Asta este deja in patologic. S-a prabusit de la 18% in 2012 la 9% in 2014 si el a facut un scor bun? In municipiul Satu Mare la partiale i-a batut Sergiu Babasan si ei au scor bun? Scor bun a obtinut Forta Civica cu 5.03% in Satu Mare, peste PNL si PMP. Astia sunt singurii pe crestere. PDL-ul e in cadere libera.

 3. marcelius Răspunde

  Babasan se pregateste de transfer la PNL ca sa refaca organizata municipala si sa candideze la primarie. Asta este zvonul momentului.

 4. adi Răspunde

  MAI BOULE CURATENIA AR TREBUI SA INCEAPA CU TINE CA TU NE-AI CERUT SA DAM VOTURI SI LU SILAGHI EXCROCULE acum postezi intr-un inocent

  • membru pdl Răspunde

   ???????
   Vrem explicatii la asa o acuzatie grava. Poti da detalii?

 5. Paul Răspunde

  curatenia trebuie sa inceapa cu nerusinata de andreea paul.

 6. Irinuca - DANUTA, satmarean 2020...... Răspunde

  Domnule presedinte Petre Muresan, cu tot respectul, daca tot sunteti animat de cele mai bune intentii si doriti sa “faceti curatenie in PDL” puneti-va, VA ROG, SINGUR-SINGUREL, din drag si respect pentru viitorul PDL, PE FARAS, si renuntati la sefia PDL in FAVOAREA doamnei ANDREEA PAUL ! Ca SEF DE PARTID SUNTETI VARZA, cu tot respectul,PDL merita un politician-presedinte puternic ca Andreea Paul!

  Stiti bine ca sunteti un “mic copil” in fata acestui politician de calibru! Daca iubiti PDL – RENUNTATI SA-I FITI PRESEDINTE!…Cu tot respectul, domnule Muresan !…Dreapta trebuie sa fie extrem de puternica ca Stanga din Satu Mare sa faca treaba buna si sa se mobilizeze eficient in folosul satmarenilor!…

  Sunteti un om bun, dar extrem de slab, cu tot respectul!…E nevoie de femei puternice, in politica, acolo un barbatii epuizeaza usor si extrem de repede !…

  • Irinuca - DANUTA, satmarean 2020...... Răspunde

   “E nevoie de femei puternice,si in politica, acolo unde barbatii epuizeaza usor si extrem de repede!”…,…asa cititi corect, va rog…

  • matroz Răspunde

   @irinuca si alte uca ,nuca:de unde D-zeu aveti atata respect?Mai lasati-l dracului si mai dati din el lui Petre sa-l adauge la bun simt!

 7. Cunoscator Răspunde

  Toate sunt romanesti d-le Muresan, doar unu-i constituit pe criterii etnice.

  • matroz Răspunde

   Pai de unde sa stie omul aceste lucruri?El le confunda cu sectele religioase!

 8. griga Răspunde

  DEMISIA ar fi corect, cuvint necunoscut probabil de acest taran

  daca 9 % in loc de 22,3 in 2008 e scor bun inseamna ca nu stim sa numaram,

  adica el cu ileano a lui:))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.