Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Polițiști juniori, în acțiune rutieră la Satu Mare

1978844_766211523412512_7271238202780419369_nPreşcolarii de la Grădiniţa Dumbrava Minunată au luat locul polițiștilor rutieri astăzi la o activitate de educaţie rutieră desfăşurată în teren, în cadrul proiectului Poliţist Junior.

Reprezentanţii Poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti  din cadrul Biroului  Rutier  Satu Mare, le-au prezentat copiilor principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni pentru a preveni implicarea preşcolarilor în evenimente rutiere.

Întâlnirea a avut loc la o trecere de pietoni aflată în apropierea grădiniţei, informaţiile teoretice fiind apoi completate de demonstraţii practice. Copiii au traversat strada împreună cu poliţiştii şi educatoarele, fiind corectaţi atunci când au greşit şi încurajaţi atunci când au dovedit spirit de observaţie şi comportament adecvat în trafic.

Fiecare copil a avut apoi ocazia de a îmbrăca uniforma de Poliţist Junior şi de a ajuta adevăraţii poliţişti să dirijeze circulaţia rutieră, reuşind astfel să înţeleagă mai bine rolul poliţistului rutier în stradă.

Acţiunea s-a dovedit benefică şi atractivă pentru copii, aceştia reuşind să-şi ducă la bun sfârşit misiunea de Poliţişti Juniori.

Sursa: Poliţia Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.