Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Premiera „Ielele sau… NuIelele?” la Castelul Károlyi din Carei

277Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei a găzduit în data de 20 mai 2014 premiera spectacolului de teatru „Ielele sau… NuIelele ?” în interpretarea tinerilor actori componenți ai trupei M.E.E.M., din cadrul Centrului Cultural al municipiului Carei.

Spectatorii, prezenți în număr considerabil, au intrat într-un univers fascinant, dominat de efecte de lumini, muzică electronică, elemente de teatru fizic, presărate cu secvențe inspirate din folclorul românesc, cu trimitere la o serie de superstiții legate de iele și de influența acestora asupra oamenilor.

Spectacolul, creație proprie a trupei, a mizat pe problema specifică zilelor noastre, ritmul năucitor impus de societatea actuală, care ne obligă la superficialitate și la ignorarea aspectelor cu adevărat importante pentru noi, prieteni, familie și comunicarea cu aceștia. Personajele au trecut printr-o serie de stări, de-a lungul reprezentației, transformându-se, recunoscând că viciile, ignoranța sau prostia și-au pus amprenta în mod negativ asupra lor și le-au alterat relația cu semenii lor și chiar cu propria lor conștiință.

Finalul a fost unul tensionat, cu un ritual de purificare, menit să transforme lucrurile și să îi readucă pe drumul cel bun. Fiecare personaj și-a ales singur prioritățile, până la urmă traseul prin viața fiecăruia, fiind stabilit de influența din jur și de propriile decizii.

Dan Coșarcă, Adina Doiciar, Janet Drimus, Iulian Lucuța, Gabriela Marincaș, Evelin Nagy, Claudian Șiman au transmis prin entuziasmul caracteristic vârstei, talent și dăruire o energie profundă publicului.

Spectacolul a fost completat de prezența ielelor, interpretate de Marina Bidian, Patricia Jurj și Alexandra Olariu, care au oferit un plus de mister și sensibilitate desfășurării acțiunii. Prestația tinerilor a fost recompensată cu îndelungi aplauze la finalul spectacolului.

Coordonatorul trupei, Adrian Ștefănuți  a felicită protagoniștii pentru modul în care au re-prezentat viața în scenă și a transmis mulțumiri colegilor de la Direcția de Cultură și Centrul Cultural Carei, Muzeul Municipal Carei, Biblioteca Municipală, reprezentanților media și tuturor celor implicați în proiect.

 SursaDirecția de Cultura si Sport Carei & Centrul de Promovare a Turismului Cultural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.