Ultima actualizare: azi, 12:15
Locale

Primarul Dorel Coica vrea să facă ordine la Teatrul de Nord. Un om de afaceri ar putea fi noul manager

 Teatrul de Nord Satu MarePrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că are nevoie de un manager la Teatrul de Nord care să ştie să caute în actele din trecut, având informaţii că s-ar fi petrecut mai multe „şmecherii”.

Edilul a subliniat că dacă omul de afaceri Vasile Ţăranu va obţine postul de manager, el fiind singurul căruia i-a fost admis dosarul, va avea în el un partener pentru conlucrarea celor două secţii.

Dorel Coica a precizat că nu ştie dacă Vasile Ţăranu va obţine acest post, depinzând de comisia care îl evaluează. „Teatrul a primit anual peste un milion de euro, şi am primit foarte multe informaţii, ca și la Transurban care s-au dovedit a fi foarte reale, că acolo s-au făcut şmecherii cu banii. Aş avea nevoie de un om care să ştie să caute în trecut, să facem ordine , să facem ca cele două secţii să funcţioneze foarte bine. Dacă domnul va câştiga concursul va avea un partener în primar pentru ca cele două secţii doresc să conlucreze”.

Întrebat dacă Vasile Ţăranu este potrivit pentru această funcţie, edilul a afirmat: „Este un economist. Eu am văzut  un exemplu bun de la Constanţa, teatrul de acolo este condus de un economist şi am văzut că nu are subvenţie, deci produc spectacole şi bani, asta îmi doresc şi eu. Nu mai doresc să cheltuim 9 miliarde pentru o stagiune, pentru trei-patru piese pentru recuzită, cum s-a întâmplat”.

Coica a mai amintit că în trecut Teatrul a fost condus de mai mulţi specialişti din interior, dar angajaţii nu s-au înţeles.

Nu trebuie să te naşti actor ca să conduci teatrul, nu trebuie să fii doctor ca să conduci un spital. Şi eu îmi doresc manageri la toate instituţiile care sunt în subordinea primăriei. Am avut specialişti destui. Am avut actori şi nu s-au înţeles. Doresc manageri care să ştie să gestioneze banii. De ce? Pentru că sunt bani publici. Acolo sunt şi banii mei şi banii dvs. şi n-o să mai permit de aici scurgeri de bani şi tot felul de şmecherii, contracte cu domnii mari actori de nu ştiu pe unde care n-au venit o dată în Satu Mare dar banii le merg în fiecare lună. Să fim serioşi!”, a mai spus primarul.

Edilul a dat ca exemplu unele măsuri luate la Transurban, unde „lucrurile s-au liniştit”, şoferii sunt monitorizaţi cu GPS-ul, alimentarea se face cu cartela.

12 comentarii

 1. moscraciun Răspunde

  ii clara treaba, facem din teatru de nord pub!!

 2. PRO LIBERTATE! Răspunde

  JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!! JOS PSD!!!

 3. stefanel Răspunde

  eu consider ca este cea mai buna solutie sa se faca putina curatenie

 4. oli Răspunde

  Da vine cineva capabil la teatru!!!!!!!

 5. ratiu Răspunde

  Taxe si impozite marite cu16%

 6. stefan szabo Răspunde

  Acest oltean e o carastrofa de om. Vrea un economist sa deturneze fondurile pt. renovare.

 7. mare dan Răspunde

  Saracii “specialisti” din PSDR, Fsn, Fni …..Nui vorba ca si cei din Udmr s-au dovedit CATASTROFALI. Am devenit judetul 49.

 8. actor Răspunde

  Teatrul a devenit mosia UDMR dupa ce a ajuns Cehy Arpad la putere, la fel ca si muzeul.O bataie de joc continua….poate macar la teatru sa se termine.

  • Ardelean Răspunde

   Nebunul dracului! Habar nu ai de teatru! Du-te da mana cu Taranu, desi tu nu asa te numesti, dar esti un mare TARAN prost

 9. iancsi Răspunde

  la judetl satmar usl=PSD+UDMR

 10. Rodica Darie Răspunde

  OMUL POTRIVIT…LA LOCUL POTRIVIT ! IN TOATE STRUCTURILE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
GP Sofa a donat canapele unei case de copii. Firma va angaja, în viitor, sute de persoane

Firma GP Sofa a făcut o donaţie în valoare de 9.600 de lei unei case de copii din Satu Mare,...

Închide